Real ei armoa anna: Liverpool saa keskittyä metsästämään europaikkaa Valioliigasta

Vinicius Jr. kantaa isoa vastuuta Realin tuloksenteosta myös Liverpoolia vastaan.

JalkapalloMestarien liiga

Real ei armoa anna: Liverpool saa keskittyä metsästämään europaikkaa Valioliigasta

Joel Perovuo näkee Realin suosikkina Liverpoolia vastaan, vaikka madridilaiset taistelevat brutaalin ohjelman keskellä.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 21.2.2023

Mestarien liigan neljännesvälierä Liverpool–Real Madrid

Tiistai-illan herkkupala Mestarien Liigassa on Liverpool-Real Madrid. Liverpool lähtee ottelupariin pelastamaan kauttaan Madridin ollessa ennakkosuosikin asemassa.

Liverpoolin kausi on ollut murheellinen, eikä se ole missään vaiheessa saanut tilannetta rauhoitettua, vaan tulokset ja peliotteet ovat heitelleet viikosta toiseen.

Taustalla on joukkueen uusiutuminen viime kaudesta, pari avainpelaajien pitkää loukkaantumista ja myös parin runkopelaajan heikko suoritustaso. Tämän kaltaisia asioita kun luettelee, niin pudotus Euroopan huipulta on selvä asia.

Darwin Nunez saapui täyttämään Sadio Manén saappaita, mutta on musertunut odotusten ja välittömän kohtuuttoman suuren vastuun alla. Tietysti Nunez saa myös katsella peiliin, sillä kovin paljon on uruguaylainen tuhlaillut maalipaikkoja. Tämän ongelman on osaltaan aiheuttanut Luis Diazin ja Diego Jotan pitkät poissaolot, jotka ovat sitten verottaneet Liverpoolin hyökkäyspelaamista.

It’s a week of great drama and high tensions as the giants of Europe clash in the Champions League. Check the odds and play at Mr Green!

Vielä heikompaa on ollut kuitenkin joukkueen puolustaminen ja joukkueen kivijalka Virgil van Dijk on muun joukkueen ohella näyttänyt ajoittain todella pahalta. Vaikka kyseessä on totta kai kollektiivin ongelma, on van Dijkin liike selvästi heikompaa taannoisen pahan polvivamman jäljiltä.

Ohittamattomana pidetyltä van Dijkilta on nähty kauden mittaan hyvin erikoisia puolustamisia, jotka liittyvät selvästi fyysisen suorituskyvyn laskuun.

Toinen selvä epäonnistuja on tietenkin Trent Alexander-Arnold, joka on selvästi unohtanut jalkapallon olevan muutakin, kuin pallon kanssa pelaamista. Tälläkin osa-alueella Alexander-Arnold on tosin ollut monessa pelissä todella heikko.

Repaleinen Liverpool on saanut kaivettua kaksi voittoa peräkkäin Valioliigassa, mutta on turha ajatella, että asiat olisivat nyt entisellään. Jürgen Kloppin on vedettävä hatustaan toimivat ottelusuunnitelmat Madridia vastaan, sillä Liverpoolin ehdoilla ei tätä otteluparia lähtökohtaisesti käydä.

Real keskellä brutaalia ohjelmaa

Real Madrid on toisena La Ligassa ja olisi varmastikin sarjan kärjessä ilman käsittämättömässä tuloskunnossa olevaa Barcelonaa, joka on menettänyt tämän kauden La Ligassa vain seitsemän pistettä.

Madrid tulee pelaamaan ison määrän kovia pelejä tulevina viikkoina. Se kohtaa La Ligassa lähes ainoastaan sarjan kärkijoukkueita ja Copa del Reyn välierissä vastassa on juuri Barcelona.

Tässä on totta kai yksi iso haaste Los Blancos- miehistölle, jolla ei isoa leveyttä loistavan avauskokoonpanonsa ulkopuolelta ryhmästään löydy. Totutusti Karim Benzema ja Vinicius Jr. ovat joukkueen suurin uhka vastustajalle.

Hyvä uutinen Madridin kannalta on se, että Federico Valverde on hyvien peliensä päälle alkanut saada myös suoraa jälkeä otteistaan tulostaululle. Samoin Marco Asensio on pelannut hyvin viime peleissä. Juuri sitä Madrid tarvitseekin, mikäli se meinaa selvitä tästä brutaalista urakasta voittajana.

Arvio

Real Madrid on suosikki ja Liverpool ei statuksensa takia saa armoa odotuksiin nähden. Liverpool tulee olemaan isoissa ongelmissa laidoillaan. Heikosti toimiva puolustuslinja tullaan pelaamaan ulos, jos Klopp ei saa joukkuettaan toimimaan paremmin yhdessä.

Madrid tulee Anfieldille varmasti pelaamaan omalle kenttäpuoliskolle, josta se pyrkii iskemään varsinkin Alexander-Arnoldin selustaan. Vaikka Liverpoolilla on edelleen iso potentiaali pelaamisessaan, on vaikea nähdä heidän menevän jatkoon tällaisesta pienen marginaalin otteluparista. Real Madrid jatkaa ja Liverpool pääsee keskittymään europaikan jahtaamiseen Valioliigassa.