Red Bullit putosivat sensaatiomaisesti kolmososiosta – Carlos Sainz paalulle

Carlos Sainz otti Singaporessa toisen paalupaikan peräkkäin. Hän teki saman tempun myös Monzassa.

Formula 1

Red Bullit putosivat sensaatiomaisesti kolmososiosta – Carlos Sainz paalulle

Singaporen aika-ajoissa nähtiin raju yllätys, kun molemmat Red Bullit jäivät kakkososioon. Katurata ei muutenkaan suosi Red Bulleja.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 16.9.2023 | KUVAT All Over Press

F1-sarjan Singaporen aika-ajossa tuli melkoinen yllätys, kun Red Bullit putosivat jo kakkososion lopuksi. Paalupaikan vei Ferrarin Carols Sainz.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari ei laske Red Bulleja pois kisan kärkipäästä. Hän kuitenkin näkee, että Ferrarilla on nyt valtit kourassa.

”Syystä tai toisesta Red Bulleja ei saatu säädettyä tälle radalle sopiviksi. Tekninen velho Adrian Newey oli kuitenkin varikkomuurilla ja saattaa keksiä vielä jonkun ratkaisun alkuviikonlopun ongelmiin. Nyt on Ferrareilla kuitenkin iskun paikka. Tämä katurata on muodostumassa todelliseksi päänsäryksi Red Bullille – erityisesti Verstappenille”, Mustakari toteaa.

”Suorat ja niiden jälkeen tiukat mutkat tuottavat härille ongelmia. Uskon, että ongelma tulee nimenomaan tällä radalla, eikä muodostu koko loppukauden häikäksi. Verstappen itse totesi, että odottaa vain, että tämä viikonloppu olisi jo ohi. Se kertoo kuitenkin ongelman mittasuhteesta. Sen alkujuuri on kateissa. Hollantilaisen lähtöpaikka ei ole unelma, ja tällä radalla on vaikeaa ohittaa. Nyt on kutkuttava kisa edessä ”, Mustakari myhäilee.

Can Carlos Sainz hit the jackpot on Sunday in Singapore? Check the odds and play at Stake.com!

Carlos Sainz otti toisen peräkkäisen paalupaikkansa. Hän lähti ykkösruudusta myös Monzassa. Mustakari uskoo Sainzin olevan tikissä myös kisassa.

”Red Bulleja ei siis kannata jättää pois suosikkien listalta, mutta Ferrari on nyt selvästi ottanut askeleen eteenpäin. Kaksi paalua peräjälkeen ovat selkeä indikaatio tästä. Uskon, että kiitos siitä lankeaa niin tallipäällikön, kuskien kuin teknisen osastonkin osaamiselle. Italiassa vihdoinkin iloitaan Ferrarin tilanteesta. Kisanopeus ja suorituskyky ovat vielä kuitenkin isoja kysymysmerkkejä ja ne ratkaisevat.”

Valtteri Bottas jäi häntäpäähän. Hän oli aika-ajon 16:s. Suomalaiskuski paljasti Viaplaylla, että Alfa Romeon säätöjä jouduttiin harjoitusten jälkeen muutamaan.

”Bottas itse odottaa sunnuntain kisasta pitkää ja vaikeaa, ja niin se varmasti on. Säätöjen lisäksi näen, että Bottaksella oli myös huonoa tsägää aika-ajossa. Kun Lance Stroll mälläsi, meni Bottakselta viimeinen kierros myös mönkään. Ehkä sillä oli väliä, ehkä ei?”

AlphaTaurin Liam Lawson pudotti Max Verstappenin viimeiseltä aika-ajojaksolta. Rookie-kuski Lawson oli lopulta aika-ajon kymmenes.

”Hieno suoritus nuorelta kuskilta. Täytyy kuitenkin muistaa, että aika-ajo on täysin eri asia kuin itse GP. Tässä voi kuitenkin odottaa uudenseelannin pojan ottavan nyt ensimmäiset MM-pojonsa.”