Sensaatio alkaa olla paketissa – Juha Puhtimäki on palaamassa takaisin Joensuuhun

Juha Puhtimäellä on menossa Mansessa neljäs kausi.

Pesäpallo

Sensaatio alkaa olla paketissa – Juha Puhtimäki on palaamassa takaisin Joensuuhun

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 24.5.2024 | KUVAT Antti Haapasalo

Joensuun Maila on tekemässä ensi kaudeksi raskaansarjan kaappauksen.

JoMa on ElmoTV:n tietojen mukaan saanut pitkälti sovittua Juha Puhtimäen siirron Mansesta takaisin Joensuuhun. Sopimusta ei kuitenkaan ole vielä allekirjoitettu.

Puhtimäki on joutunut etsimään uutta seuraa Mansen päästyä sopimukseen Sotkamon Jymyn lukkarin Aapo Komulaisen hankkimisesta ensi kaudeksi.

Puhtimäki siirtyi Manseen juuri Joensuusta kaudeksi 2021 ja johti heti avauskaudellaan Mansen Suomen mestariksi. Joensuussa Puhtimäki voitti kaksi Suomen mestaruutta vuosina 2018 ja 2019. Hänet valittiin vuonna 2019 myös Vuoden pesäpalloilijaksi.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitäisi Puhtimäen siirtymistä Joensuuhun kovana vetona Joensuulta.

”Puhtimäki on 38-vuotias, mutta hän on pitänyt itsensä erinomaisessa kunnossa ja kuuluu kuuluisassa korijaossa lukkareiden ehdottomaan ykköskoriin yhdessä nuorten kotkien Petteri Alasen, Aapo Komulaisen, Topi Stillin sekä vanhemman kaartin Ville Väliahon ja Jani Lassilan kanssa”, Arffman sanoo.

”On selvää, ettei Puhtimäki ole enää aivan yhtä ketterä kuin nuorempana, mutta hän on pysynyt hyvin lukkaripelin kehityksessä mukana madaltamalla syöttöään ja opettelemalla nykyaikaan kuuluvan nyppysyötön. Pää hänellä on aina pelannut ja pelaa edelleen ja käsikin on edelleen hyvä.”

Arffman sanoo ymmärtävänsä Joensuun ratkaisun, vaikka Puhtimäen hankkiminen tietäisi oven näyttämistä Ville Väliaholle.

”Pidän Puhtimäkeä lukkarina piirun verran Väliahoa parempana, mutta ratkaiseva ero kaksikon välillä tulee sisäpelin kautta. Väliaho on sisällä lähes rooliton, kun taas Puhtimäki on edelleen yksi sarjan parhaista numeroilla lyövistä kotiuttajista.”

”Hän olisi jo nyt kotiuttajana kova vahvistus Joensuulle, mutta jos tämä kausi jää Henri Litmasen viimeiseksi kaudeksi, kuten on ennakoita, silloin Joensuu suorastaan huutaa Puhtimäen tasoista numerolla lyövää kotiuttajaa.”

”Puhtimäki oli Joensuussa pelatessaan myös suuri kansanvillitsijä ja vaikka lähtö Manseen ei ollutkaan kauneinta kansanrunoutta, ne arvet ovat historiaa ja Puhtimäki otetaan avosylin vastaan Mehtimäellä. Uskoisin myös, että Puhtimäki saisi Joensuussa erikoistehtävän kouluttaa Ukko Schroderusta, joka esitti TalviSuperissa erinomaisia otteita tuuratessaan Väliahoa Joensuun lukkarina.”

Arffman toivoo, että myös Väliaholle löytyisi ensi kaudeksi seura Superista.

”Valitettavasti vain isot kortit alkavat olla jaetut ensi kauden suhteen, varsinkin, jos Miika Keski-Petäjä korvaa Sotkamossa Aapo Komulaisen. Superiin voi jäädä pari seuraa, jotka tarvitsevat ensi kaudeksi Väliahon tasoisen lukkarin, mutta eihän sekään nyt maailmanloppu olisi, jos Väli-Ville lähtisi nostamaan jotain Puna-Mustien kaltaista kunnianhimoista seuraa Superpesikseen.”

”Väliaho olisi miltä tahansa Ykköspesiksen seuralta kovimpia mahdollisia hankintoja, ja Ykköspesiksessä sellainen peto, joka pokkaisi kaikki palkinnot itselleen”, Arffman sanoo.