Sensaatiomaiset uutiset Valtteri Bottaksen siirtymisestä Red Bullille ovat ”täysin mahdollisia”

Valtteri Bottas on kerännyt ennen sunnuntaina ajettavaa Hollannin kisaa tällä kaudella vasta viisi MM-pistettä.

Formula 1

Sensaatiomaiset uutiset Valtteri Bottaksen siirtymisestä Red Bullille ovat ”täysin mahdollisia”

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei myönnä eikä kiista tietoja, että Valtteri Bottas olisi yksi ehdokas Red Bullin toiseksi kuljettajaksi. Myös Erkki Mustakari pitää täysin mahdollisena, että Bottas olisi yksi vaihtoehto Sergio Perezin tilalle.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 24.8.2023 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari pitää täysin mahdollisena, että Valtteri Bottas olisi oikeasti yksi ehdokas Max Verstappenin tallikaveriksi Red Bullille, mikäli Red Bull päättäisi pistää Sergio Perezin pihalle.

Perezin potkuista on kuiskittu varikolla jo pitkään ja hänen seuraajakseen on nostettu useita potentiaalisia vaihtoehtoja – myös Bottas. Uutinen kuulostaa sensaatiomaiselta, mutta Mustakarin mukaan siinä olisi oma logiikkansa.

Asiaa kysyttiin Hollannin GP:n yhteydessä myös Red Bullin tallipäälliköltä Christian Hornerilta. Hän ei kiistänyt eikä myöntänyt asiaa.

Who will be the king in Zandvoort? Check the odds for Formula One weekend and and play at Stake.com – in Finnish and with euros!

”Red Bullin lähtökohtana on, että toisen auton penkille tarvitaan kuski, joka pystyy ajamaan hyviä tuloksia ja jopa voittamaan kisoja, mutta joka ei kuitenkaan häiritse tai haasta Verstappenia työssään. Valtteri sopisi erinomaisesti tähän profiiliin. Hän olisi kokenut eikä potkisi aisan yli, kuten vuodet Lewis Hamiltonin aisaparina Mercedeksellä osoittivat”, Mustakari sanoo.

”Muutenkin vähän vanhempi kuljettaja olisi ihanteellinen vaihtoehto. Nuoret kuskit tuppaavat olemaan hieman hurjapäisiä ja nälkäisiä ja vaikeammin hallittavia.”

”Niin kiehtovalta kuin ajatus Valtterista Red Bullilla kuulostaakin, hevoset kannattaa vielä pitää tallissa. Red Bullilla on varmasti mielessään muitakin vaihtoehtoja ja halukkaista tulijoista ei ole puutetta.”

Perezin seuraajapelin ykkösnimi on toistaiseksi ollut AlphaTaurilta yllättäen kuskin pestin kesken kauden saanut Daniel Ricciardo. 34-vuotias australialaiskuljettaja on jo ilmoittanut olevansa kiinnostunut Red Bullille mahdollisesti auki tulevasta paikasta.

”Ricciardo väijyy paikkaa entisessä tallissaan ja Red Bull tietää, mitä he hänessä saisivat. Bottaksella on kuitenkin sellaista kokemusta, tiimipelitaitoa, palautekykyä ja malttia, joka voisi oikeasti kiinnostaa juomajättitallia. Lisäksi Bottaksen palkkapyyntö tuskin olisi stratosfäärissä. Hinta-laatusuhde olisi varmasti kunnossa.”

”Vaihtoehtona vanhemmasta kaartista voisivat olla myös Nico Hülkenberg ja jopa Hamilton. Itse en kuitenkaan ensimmäisenä usko Hamiltonin mahdollisuuksiin, sillä hän ei mahdu samaan tallin Verstappenin kanssa ja hollantilainen on Red Bullilla koskematon. Hamiltonin palkatessaan Red Bull hankkisi vaarallisia tilanteita ja sirkushuveja”, Mustakari murjaisee.