Sotkamo, Joensuu, Vimpeli ja Imatra tavoittelevat raskaan sarjan supertähteä

Henri Puputti on päättänyt, ettei hän jatka ensi kaudella enää pelaamista Seinäjoen JymyJusseissa.

Pesäpallo

Sotkamo, Joensuu, Vimpeli ja Imatra tavoittelevat raskaan sarjan supertähteä

Sotkamo, Joensuu, Vimpeli ja Imatra ovat kaikki neuvotelleet 2010-luvun ehdottomiin tähtipelaajiin kuuluvan Henri Puputin kanssa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 25.9.2020 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Sotkamo, Joensuu ja Vimpeli saattavat täräyttää yhden pesäpallon siirtomarkkinoiden pommeista. Ne kaikki – kuten myös Imatra – ovat neuvotelleet 2010-luvun ehdottomiin supertähtiin lukeutuvan Seinäjoen JymyJussien kopparin Henri Puputin kanssa.

Puputti on jo päättänyt, ettei hän jatka pelaamistaan enää ensi kaudella Seinäjoelle.

Elmo-lehden pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman ei ota kantaa siihen, minkä seuran kanssa Puputti tekee lopulta sopimuksen, mutta Arffmanin mukaan Puputilla olisi edelleen käyttöä kaikissa Superin seuroissa.

”Ymmärrän hyvin, että Sotkamo on kiinnostunut Puputista. Jos ja kun Antti Korhonen lähtee ja luotto Riku Niemeen ei ole Kainuussa täysin ehdoton, Puputti olisi silloin erinomainen vaihtoehto kolmoskoppariksi ja sisällä neloseksi. Imatralla hän ottaisi ilman muuta joukkueen johtavan pelaajan roolin niin sisällä kuin ulkona.”

”Joensuussa ja Vimpelissä tilanne olisi hieman erilainen, sillä molemmilla on jo hyvät nuoret kopparit. Puputti voisi toki olla takalautana Joensuun ja Vimpelin koppareille, mutta hän on sanonut olevansa valmis siirtymään myös jokeriksi – ja tähänkin rooliin Puputti olisi erinomainen vaihtoehto kummassakin joukkueessa. Hän pystyy vaihtamaan, hänellä on varsinkin kakkosvaihdossa suuri läpilyöntiuhka ja hän on osoittanut viime vuosina, että hän pystyy lyömään myös ukkoa kotiin.”

”Puputti on kadonnut JymyJusseissa jotenkin otsikoista, mutta kysymys ei ole ollut Puputin heikkoudesta, vaan JymyJussien heikkoudesta. Yksi pelaaja ei saa ihmeitä aikaa, kuten tällä kaudella nähtiin Tuomas Jussilan ja Sami Haapakosken kohdalla.”

”Jos joku luulee, että Putin taidot olisivat jonnekin kadonneet, hän erehtyy. Puputti on edelleen mailassa huippuluokan pelaaja ja ulkonakin ykköskategorian koppari, jolta pallo lähtee edelleen kädestä kyselemättä. Ja eikä Puputin ikä – 37 vuotta – ole mitään verrattuna vaikkapa erääseen Puputin pitkäaikaiseen itäsuomalaiseen ystävään.”

Puputti on alkujaan Kankaanpään Mailan kasvatti. Hän on pelannut uransa toistaiseksi parhaat vuodet Vimpelissä, jossa hän voitti kolme Suomen mestaruutta ja valittiin Vuoden pesäpalloilijaksi 2010 ja 2017. Seinäjoelle Puputti siirtyi syksyllä 2018.

Puputti on jo tehnyt selväksi JymyJusseille, ettei hän jatka Seinäjoella – ja Jussit on tarjonnut Puputin paikkaa Tahkosta lähtevälle Teemu Rouhiaiselle, jota myös Imatra ja Hamina ovat tavoitelleet riveihinsä.