Sotkamo täräytti kaksi huippuluokan täsmähankintaa, jotka parantavat sitä selvästi tästä kaudesta

Elmeri Purmonen siirtyy pelaamaan Kiteeltä Sotkamoon.

Pesäpallo

Sotkamo täräytti kaksi huippuluokan täsmähankintaa, jotka parantavat sitä selvästi tästä kaudesta

Elmeri Purmonen ja Hannes Pekkinen siirtyvät ensi kaudeksi Sotkamon Jymyyn. Pekka Arffman pitää molempia hankintoja kovina vetoina Jymyltä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 6.9.2022 | KUVAT All Over Press

Sotkamon Jymy vahvisti tehneensä sopimukset Kiteellä pelanneiden Elmeri Purmosen ja Hannes Pekkisen kanssa. Pekka, miten kommentoit Jymyn hankintoja?

Molemmat ovat Jymyn tapaan toimia ja ajatella loogisia huippuluokan täsmähankintoja, jotka vahvistavat Sotkamoa selvästi tähän kauteen verrattuna.

Purmonen on jo 20-vuotiaana TOP3-kärkimies Superissa ja hän tulee Jymyn koulussa vain kehittymään – niin kärkimiehenä kuin etenkin ulkopelissä, joka on Purmosen selvästi heikompi osa-alue. Purmosen hankinnan myötä Jymyn ykköskärki paranee tästä kaudesta, sillä nyt Kalle Kuosmanen päästään siirtämään hänelle kaavaillulle paikalle kakkoseksi. Niko Korhosen lahjakkuutta kolmosena turskin tarvitse esitellä.

Pekkinen on Superin parhaita etumiehiä, ei aivan Iiro Kuosan ja Valtteri Luoman tasoa, mutta heti seuraavassa kategoriassa. Hän ratkaisee Jymyn etumiesongelman ja muodostaa Juho Keinäsen kanssa hyvin kaksikon. Takatilanteissa Pekkinen voi pelata useampaakin paikkaa linjassa ja tappia.

Sisällä Pekkinen on nähty vaihtajana, mutta hän on myös hyvä kotiuttaja ja tulee Jymyssä kärjen taakse. Se on sitten ensi kauden asia, kummin päin he pelaavat Aapo Komulaisen kanssa – kumpi on nelonen ja kumpi viitonen, mutta Pekkinen voi pelata niin saranana kuin kotiuttajana. Myös sisäpelissä hän on selvä vahvistus Jymylle ja tuo ennen kaikkea lisää kaivattua kotiutusleveyttä.

Miltä Jymyn tilanne näyttää ensi kautta ajatellen?

Jymy tulee jo pelkästään näiden hankintojen myötä vahvistumaan tästä kaudesta – varsinkin, kun Joensuuhun siirtyvä Joni Rytkönen kärsi tällä kaudella loukkaantumisista ja pelasi selvästi alle normaalin tasonsa.

Kokonaisuudessaan Jymyn ulkokenttä on tosi kovaa tekoa. Kopparipari on Superin paras, linja on vahvaa tekoa, vaikka toki Purmosen ulkopeliä pitää ja varmasti myös tullaan kehittämään. Etukenttä ja lukkari ovat myös Superin kärkeä.

Sisäpelissä ykköskärki on kivikova ja Pekkinen on hyvä lisä. Sitä mitä, Jymy edelleen huutaa, on toinen vahva lyöjäjokeri Roope Korhosen rinnalle. Toivottavasti Lauri Rönkkö pystyisi pelaamaan ensi kaudella täysillä tehoilla, sillä hän kyllä täyttäisi tuon paikan. Jos Niilo Piiponniemi lopettaa, silloin Jymy tarvitsisi hänen tyyppisen kolmannen jokerin.

Näiden hankintojen hyöty ei ole vain ensi kaudessa. Jymyssä asioita ajatellaan aina hieman pidemmällä kaarella ja nyt Jymyssä on selkeästi nähty, että vaikka omista junioreista Superin ovea hakkaakin Huotarin veljesten johdolla lupaavia junioreita, Purmosen rooliin huippuluokan kärjeksi ja Pekkisen rooliin etukentälle ei ole tulossa Jymyn kriteerit täyttäviä pelaajia.

Kun Jymy on tehnyt lisäksi jatkosopimukset Komulaisen ja Kuosmasen kanssa, Jymyn ydinrunko alkaa Iivari Vihanto, Juho Keinänen ja Jussi Korhonen mukaan lukien olla Purmosen ja Pekkisen tulon myötä iältään varsin nuorta ja heillä kaikilla on vielä kehittymisen varaa. Roope jatkaa vielä oman aikansa ja Niko Korhosella on halutessaan roppakaupalla hyviä pelivuosia jäljellä.

Tässä mielessä Jymyn tulevaisuus näyttää todella hyvältä ja asema yhtenä kärkiseurana turvatulta vuosikausiksi eteenpäin.