Sotkamo tekemässä kauden yllättävintä siirtoa – ”Hurjempi veto kuin Toni Laakso”

Ville Kotro pelasi kaudet 2017-2019 Kiteellä. josta hän siirtyi Jyväskylän Lohen Suomensarja-joukkueeseen ja täksi kaudeksi Haminaan.

Pesäpallo

Sotkamo tekemässä kauden yllättävintä siirtoa – ”Hurjempi veto kuin Toni Laakso”

Sotkamon Jymy on tekemässä yhtä kauden yllättävimmistä pelaajasiirroista. Pekka Arffman on siirrosta epäuskoisen ihmeissään.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 5.10.2021 | KUVAT All Over Press

Sotkamon Jymy on tekemässä yhden pesäpallokauden yllättävimmistä siirroista. Jymy on neuvotellut kesän ja syksyn aikana Haminassa päättyneellä kaudella pelanneen Ville Kotron kanssa. Kotroa ovat tavoitelleet syksyn aikana muutkin Superin seurat, mutta Kotro on ElmoTV:n tietojen mukaan päättänyt siirtyä Sotkamoon.

26-vuotias Kotro on Jyväskylän Kirin kasvatti. Hän pelasi kaudet 2017–2019 Kiteellä ja hänellä oli sopimus myös kaudesta 2020 Kiteen kanssa, mutta Kitee purki Kotron sopimuksen ja hän pelasi vuosi sitten Suomensarjassa Jyväskylän Lohessa. Täksi kaudeksi Kotro siirtyi Haminaan.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman on yllättynyt Kotron siirtymisestä Sotkamoon.

”Jos viime vuonna ihmeteltiin Toni Laakson siirtoa Sotkamoon, tämä on vieläkin hurjempi veto. Kotro on kiistatta hyvä ulkopelaaja, mutta hän ei kyllä istu millään muotoa siihen linjaan, miten Sotkamo on joukkueitaan rakentanut ja miten se on pelaajia hankkinut.”

Antti Korhonen oli aikoinaan looginen hankinta ja oli suuressa roolissa vuoden takaisessa mestaruudessa niin sisällä kuin ulkona. Toni Laakso oli riskeistään huolimatta pelillisesti perusteltu korvaaja Korhoselle varsinkin saranapelaajana, mutta hän oli myös potentiaalinen ulkopelaaja. Kotro on sen sijaan puhtaasti ulkopelaaja, jolla ei ole sisäpelissä juurikaan käyttöä. On todella mielenkiintoista nähdä, miten Jymy aikoo ratkaista kotiuttajapulansa numerolla lyövien kotiuttajien osalta. Kotro se ratkaisu ei ole.”

”Olisin jotenkin ymmärtänyt, jos Sotkamo oli hankkinut Kotron vuosia sitten ja nähnyt hänessä silloin jotain suurempaa potentiaalia, mutta Kotro on nyt 26-vuotias ja Sotkamossa täytyy olla kyllä melkoinen taikuri, jos Kotrosta tehdään vielä sisäpelaaja.”

”Ihmettelen myös sitä, etteikö Sotkamon nuoressa kaartissa todellakaan ole kasvamassa ketään vaihtoehtoa omasta takaa. Jymy voitti poikien Superin mestaruuden ja siellä on kasvamassa Atte Kuosmasta, Niko Tuikkaa ja Aleksanteri Huotaria, mutta ilmeisesti heihin ei kuitenkaan luoteta. Näköjään halu Sotkamossa menestyä on niin kova, että sitten hankitaan Kotron kaltainen pelaaja. Ihmettelen suuresti.”

Sotkamo on vahvistanut hankkineensa entisen kopparinsa Jussi Korhosen takaisin Kempeleestä ja etukenttäpelaaja Juho Keinäsen Imatralta. Jymy on tiedottanut myös Roope Korhosen ja Niilo Piiponniemen jatkosopimuksista. Toni Laakso siirtyy ensi kaudeksi Imatralle ja Konsta Kurikka lähtee kokeilemaan siipiään baseball-kentille.