Sotkamon Jymy korvaamassa Antti Korhosen lähdön todellisella siirtopommilla

Toni Laakso pelasi Kouvolassa erinomaiset pudotuspelit, vaikka pelasikin runkosarjassa vain kahdeksan ottelua.

Pesäpallo

Sotkamon Jymy korvaamassa Antti Korhosen lähdön todellisella siirtopommilla

Sotkamon Jymy on neuvotellut valmiiksi Toni Laakson siirron Kouvolan Pallonlyöjistä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 28.9.2020 | KUVAT Petri Saarelainen

Sotkamon Jymy valmistelee yhtä viime vuosien yllättävimmistä pesäpallon pelaajasiirroista. Sotkamo on Elmo-lehden tietojen mukaan neuvotellut kesän ja alkusyksyn aikana Kouvolan Pallonlyöjien Toni Laakson siirtymisestä Sotkamoon, ja osapuolet ovat käytännössä jo sopineet siirron ehdoista.

Laakso pelasi Kouvolassa loistavat pudotuspelit ja oli yksi joukkueensa avainpelaajista, kun Kouvola eteni loppuotteluun, jossa se hävisi Sotkamolle otteluvoitoin 1–2.

33-vuotias Laakso on yksi pesäpallokenttien väriläiskistä, jonka uraa ovat erinomaisten peliesitysten vastapainoksi varjostaneet erilaiset ongelmat. Laakso kertoi vuosi sitten julkisuudessa avoimesti muun muassa masennuksestaan ja peliriippuvuudestaan. Myös tällä kaudella hän pelasi vain kahdeksan runkosarjan ottelua.

Laakson on määrä korvata Sotkamossa Antti Korhonen, joka on siirtymässä Kempeleen Kiriin.

Elmo-lehden pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Sotkamon kiinnostusta Laaksoa kohtaan yllättävänä, mutta näkee siinä kuitenkin selvän pelillisen logiikan.

”Sotkamo hankkisi Laakson nimenomaisesti sisäpeliä varten. Jymy tarvitsee Antti Korhosen tilalle uuden nelosen ja Korhosen tasoiset neloset ovat harvassa. Laakso pystyy parhaimmillaan täyttämään Korhosen paikan, mutta Laaksolle on ainakin aiemmin urallaan tullut paljon enemmän epätasaisia otteluita kuin Korhosella.”

”Laakso on parhaimmillaan erinomainen nelonen. Hän on hyvä vaihtaja ja hyvä kotiuttaja, ja hänen lyöntinsä on rento ja retvakka. Hän lyö vasemmalta, mikä lisää hänen vaarallisuuttaan. Myös hänen kakkosrajanäppinsä on vasemmalta lyöville pelaajille tyypilliseen tapaan todella hyvä. Laakso pystyy kotiuttamaan miehiä vapailla lyönneille ja hänen rajasivalluksissaan on aina läpilyöntiuhka.”

”Ulkona hänen roolinsa on ongelmallisempi, vaikka häntä suitsutettiinkin pudotuspeleissä. Sitä, millaisen roolin hän saisi Sotkamossa, riippuu siitä, miten Sotkamo aikoo palapelinsä rakentaa ja hankkivatko he vielä mahdollisesti jonkun Markus Tuikan kaltaisen etukenttäpelaajan, jonka hankinta vaikuttaisi etukentän ja linjan koostumukseen. Laaksolla on toki hyvä käsi, mutta kyllähän häntä uunotettiin muutaman kerran pudotuspeleissä ulkona urakalla.”

”Joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen ja yllättävä veto Sotkmolta.”

Laakso on alkujaan Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti. Hän pelasi ennen Kouvolaan siirtymistään myös Kiteellä. Laakso on voittanut urallaan kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin, ja pelannut neljästi Itä-Lännessä.