Spassa nähtiin lauantaina ensimmäinen välähdys tulevaisuuden maailmanmestarista

Oscar Piastri oli päivän nimi Spassa.

Formula 1

Spassa nähtiin lauantaina ensimmäinen välähdys tulevaisuuden maailmanmestarista

Erkki Mustakari sanoo suoraan, että Span sprinttikisan suolannut Oscar Piastri on maailmanmestariainesta.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 29.7.2023 | KUVAT All Over Press

Belgian F1-sprintistä muodostui jännitysnäytelmä, kun sade lakkasi. Rohkea 22-vuotias McLaren-kuski Oscar Piastri osoitti ajotaitoa ja rohkeutta haastamalla räväkästi Red Bullin Max Verstappenin. Vielä haastokyky ei ihan riittänyt.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari näkee nuoressa australialaiskuskissa mestariainesta.

”Vesisateen kastelemassa Spassa on aina jännittävää ajaa. Ennen kisaa kuskit olivat huolissaan turvallisuudestaan, mutta kun sprintti märällä radalla starttasi, ei se vaikuttanut menoon”, Mustakari huomautti.

”Nuori Piastri näytti jo sprintin shootoutissa voitontahtoaan ja varmaa on, että myös Max Verstappen pisti sen merkille. Jos McLaren olisi hieman kireämpi peli ja suoranopeutta olisi piirun lisää, olisi nuori aussi haastanut Verstappenin vielä kovempaa ja mahdollisesti pitänyt hänet myös takanaan silloin, kun johtopaikan sai. Myös tallin taktiikka oli oikeanlainen.”

Piastri hävisi shootoutissa paalun Verstappenille vain +0.018 sekunnin erolla. Tulokaskuski hakee sulkia hattuunsa nyt, kun McLaren pystyy haastamaan kärjen autoja. Ferrarit ja Mercedekset jäivät lauantaina taakse.

”Uskallan sanoa, että Piastri on maailmanmestariainesta, vaikkei vielä olekaan yhtään F1 GP:tä voittanut. Australiassa on vahvat moottoriperinteet ja siellä kasvaa kyvykkäitä kuskeja moniin eri sarjoihin. Piastri teki mielestäni aivan oikean liikkeen viime syksynä valitessaan McLarenin ajopaikakseen Alpinen sijaan. Nyt on nähty, että Alpine on ongelmissa johtoportaansa kanssa, eikä se tilanne voi olla kuljettajallekaan helppo. Tosin täytyy sanoa, että Alpinen Pierre Gaslyn kolmas sija Span sprintissä osoitti myös ranskalaiskuskin mielenvahvuutta.”

Oscar Piastrin manageri on takavuosien F1-kuski Mark Webber, joka tuntee lajin ja sen monet koukerot.

”Osaava manageri on tärkeä asia matkalla mestariksi. Webber tuntee F1-piirit ja on miellyttävä ja pidetty henkilö. Sekin on F1:ssä nähty, että monet diilit voivat kaatua ja ovet kuskilta sulkeutua jos manageri on joku röyhkeä idiootti.”