Tappara julkaisi kovia hankintoja, mutta palapelistä puuttuu edelleen yksi iso pala

Otto Leskinen palaa takaisin Tappara-paitaan vuoden tauon jälkeen.

JääkiekkoLiiga

Tappara julkaisi kovia hankintoja, mutta palapelistä puuttuu edelleen yksi iso pala

Tappara kokoaa ensi kaudeksi huippujoukkueen, mutta Eetu Pennasen mukaan paketista puuttuu edelleen ykkössentteri.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 10.5.2023 | KUVAT All Over Press

Suomen mestari Tappara on tehnyt tukun pelaajasopimuksia.

Tappara on kiinnittänyt AHL:n Laval Rocketsissa pelanneen puolustaja Otto Leskisen kahden vuoden sopimuksella ja taiturihyökkääjänsä Anton Levtchin peräti kolmen vuoden sopimuksella.

Lisäksi joukkueeseen siirtyvät kahden vuoden sopimuksilla hyökkääjät Heikki Liedes KooKoosta ja Otto Somppi Lukosta, sekä puolustaja Oskari Manninen KooKoosta.

ElmoTV:n Eetu Pennanen näkee Tapparan rakentavan kulttuuriinsa sopivaa ryhmää.

Eetu, puolustaja Otto Leskinen pelasi AHL:n Laval Rocketsissa viime kauden, mutta palaa nyt Suomeen. Mikälainen vahvistus tässä on?

Leskisen kiinnittäminen on todella iso asia. Hän on Liigan tasolla aivan ehdottomia kärkipuolustajia. Toki on huomioitava se, että viime kausi oli rikkonainen Amerikassa, mutta paluu on iso juttu. Sekin on iso asia, että sopimus on suoraan kaksivuotinen.

Anton Levtchi palasi Taparaan jo keväällä ja nyt nimi on aika pitkässä jatkopaperissa. Odotitko tätä?

En, mutta Levtchin kolmevuotinen jatkosopimus on myös merkittävä juttu ja erittäin iso hauiksen näyttö Tapparalta. Tässä puhutaan kuitenkin toissa kauden Liigan pistekuninkaasta. Parhaimmillaan Levtchi on täysin dominoiva pelaaja Liigaan. Sen tämä kulunut kevätkin taas osoitti. Vaikka pelaaminen ei sujunut ihan pinna per peli tahtia, hän on edelleen Liigan tasolla huippupelaaja.

Veli-Matti Savinainen, Oskari Luoto, Petteri Puhakka, Otto Rauhala ja Jesper Ahlroth solmivat kahden vuoden jatkot, sekä Topi Rönni, Vilho Heikkinen ja Paavo Kohonen vuoden pituiset sopparit. Mitä ajatuksia ne herättävät?

Tapparan joukkueessa on nyt kovan tason runkopelaajia, sekä huipputason laatua. Tässä on jatkuvuutta ja sopivasti raikkautta. Lisäksi myös hipaus vaihtuvuutta. Tästä pelaajistosta näkee, että tapparalaisuus ja seuraan rakennettu kulttuuri säilyy tulevaisuudessakin.

Tappara vaihtaa valmentajaa. Rikard Grönborg ottaa joukkueen nyt johdettavakseen. Miltä nyt julkistetut sopimukset vaikuttavat uuden valmentajan alkua ajatellen?

Tapparan kohdalla on paljon arvioitu suurta muutosta nyt, kun Jussi Tapolan aika-kausi loppuu ja Rikard Grönborg tulee sisään. Nämä sopimukset ovat selvä osoitus siitä, että Grönborg pääsee todella kilpailukykyisellä, Tapparan näköisellä ja seuran kulttuuriin sopivalla kokoonpanolla näyttämään kyntensä Liigassa.

Edelleen tietyt avainpaikat ovat silti auki. Esimerkiksi ykkössentterille on tilausta ja varmasti pelaajia on tulossa vielä lisääkin. Ehkä Grönborg on tuomassa jonkun myös mukanaan? Ruotsalaisvalmentaja saa silti jo nyt hyvän kokoonpanon jalkeille. Minkälaista jääkiekkoa he pelaavat ja minkälaisia kasvukipuja vielä tulee, se jää nähtäväksi.