Tappara tuoksuu tuplamestarilta jo tammikuussa

Veli-Matti Savinaisen Tappara tuuletti tiistaina Tampereella.

Jääkiekko

Tappara tuoksuu tuplamestarilta jo tammikuussa

Tappara kaatoi sveitsiläisen EV Zugin CHL:n väierien ensimmäisessä osaottelussa maalein 2–0. Eetu Pennanen näki kotijäällään vakuuttavasti esiintyneen tamperelaisryhmän.

Eetu Pennanen
TEKSTI Eetu Pennanen
@eetupennanen
JULKAISTU 10.1.2023 | KUVAT All Over Press

Tappara ja tylyys on yhdessä kovin tuttu sanapari. Tyly oli Tapparan esitys myös tiistaina, kun joukkue aloitti CHL-loppuottelupaikan metsästyksen nimivahvan EV Zugin kustannuksella.

Viime kauden Sveitsin mestari on ehkä yskähdellyt kotimaan sarjassaan, mutta se on yhtä kaikki varsinkin materiaaliltaan hurja nippu. Siitä huolimatta kunnioitus hallitsevaa Suomen mestaria kohtaan näkyi heti avauserässä.

Sveitsiläisjoukkueille tyypillisenä pidetty yltiörohkea paineistaminen loisti poissaolollaan. Zug ryhmittyi kovin usein keskialueelle puolustamaan Tapparan kiekollista pelaamista. Myös viivelähtö löytyi Zugin pelikirjasta alusta lähtien.

Vaikka Zug oli selvästi kotiläksynsä tehnyt, ei sillä ollut aseita haastaa Tapparaa. Niin hyvin Jussi Tapolan ryhmä on äärimmäisen laadukkaassa ja ennen kaikkea kamppailupeliltään kovassa kotimaisessa Liigassa marinoitunut, että ajoittain se vaikutti dominoivan kaukalossa pelaajamarkkinoilla hurjastelustaan tunnettua vastustajaansa vastaan.

Tapparan kärsivällinen ja äärimmäisen laadukas jääkiekko hyydytti lopulta Zugin, joka turhautui. Vieraiden jäähykuri petti pahasti. Numerot taululla olisivat voineet tehokkaammalla kotijoukkueen viimeistelyllä olla vielä nähtyäkin tylymmät.

Liigassa Tapparalla on edessään vielä 25 runkosarjaottelua ennen kuin todella joukkuetta mittaavat pudotuspelit edes alkavat. Samoin toisen CHL-välierän selvittämälläkin turnauksen loppuottelussa joukkueella on edessään joko Frölundan tai Luulajan kaltainen suuri haaste.

Juuri nyt Tappara suorittaa niin korkealla tasolla, että eurooppalaisesta seurajoukkuejääkiekosta on vaikea löytää joukkuetta, joka löisi joukkueen laudalta pudotuspelijääkiekossa.

Siksi Tappara tuoksuu juuri nyt tuplamestarilta, vaikka elämmekin vasta tammikuuta.