TILANNEHUONE

Kieran Trippier on tärkeä korkinavaus Newcastlelle

07.01.2022 13:35

Kieran Trippier on tärkeä korkinavaus Newcastlelle

@ AOP

Valioliiga

Newcastle teki tammikuun siirtoikkunan ensimmäisen siirtonsa kaappaamalla puolustaja Kieran Trippierin Atlético Madridista 12 miljoonalla punnalla. 31-vuotias Trippier teki Magpiesin kanssa 2,5-vuotisen sopimuksen.

Trippier on alkujaan Manchester Cityn kasvatti. Hän nousi tähtistatuksen pelaajaksi Tottenhamissa, josta hän siirtyi kesällä 2019 20 miljoonalla punnalla Atlético Madridiin. Trippier pelasi viime kaudella 28 liigaottelua, kun Atléti voitti La Ligan mestaruuden. Tällä kaudella hän on pelannut 12 liigaottelua.

Trippier nousi Englannin maajoukkueeseen vuonna 2017. Hän on pelannut Englannin maajoukkueessa 35 kertaa. Trippier kuului myös Englannin viime kesän EM-miehistöön.

Jukka Rönkä: Trippier on ilman muuta vahvistus Newcastlelle, mutta vielä tärkeämpää on se, että Trippierin tasoisen pelaajan hankinta rohkaisee myös muita kansainvälisen tason pelaajille siirtymään St. James´Parkille. Newcastlelle oli tärkeää tehdä heti siirtoikkunan avausmetreillä merkittävä hankinta, sillä tällä hetkellä Newcastle on Valioliigassa toiseksi viimeisenä eikä sarjapaikka ole millään tavoin varmaa. Toki joku voisi kysyä skeptisesti, oliko Newcastle parasta, mitä Trippierille oli tarjolla. Jos oli, se kertoo siitä, mihin suuntaan hänen uransa on kehittymässä.