TILANNEHUONE

Villarreal yrittää kolmatta suurta ihmettä Anfieldilla

27.04.2022 09:01

Villarreal yrittää kolmatta suurta ihmettä Anfieldilla

Samuel Chukwueze iski Villarealin tasoitusmaalin Münchenissä ja shokki oli valmis. @ AOP

Mestarien liiga

Juventuksen ja Bayern Münchenin Mestarien liigasta pudottanut Villarreal yrittää kolmatta ihmettä, kun se kohtaa Mestarien liigan toisessa välieräparissa Liverpoolin. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen on keskiviikkona Anfieldilla.

Villarrealilta puuttuvat Liverpoolin matkalta Yeremy Pino ja Liverpoolin entinen puolustaja Alberto Moreno, Myös hyökkääjä Gerard Morenon pelaaminen on epävarmaa. Liverpoolilta puuttuu ottelusta Roberto Firmino.

Liverpool on hurjassa vireessä, sillä Jürgen Kloppin miehistö on voittanut 23 edellisestä ottelustaan 20. Putken ainoa tappio tuli Mestarien liigan kotiottelussa Interiä vastaan sen jälkeen, Liverpool oli voittanut ensimmäisen osaottelun Milanossa 2-0.

Villarrealin kausi La Ligassa on ollut pettymys, sillä joukkue on sarjassa vasta seitsemäs ja Mestarien liiga -paikkaan oikeuttava sijoitus neljän parhaan joukossa on karkaamassa sen käsissä. Unai Emery on kuitenkin osoittanut jälleen kerran olevansa eurokenttien kultasormi, sillä Villarreal pudotti ensin Juventuksen ulos Mestarien liigasta yhteismaalein 4-1 ja sen jälkeen itsensä Bayern Münchenin yhteismaalein 2-1.

Villarreal saa myös pienen edun sitä kautta, että se on pelannut edellisen ottelunsa viime viikon tiistaina, kun se kaatoi La Ligassa Valencian 2-0. Liverpool oli tulessa sen sijaan sunnuntaina voittaessaan Evertonin 2-0.

Jukka Röngän arvio

Ottelupari on ennakolta selvä, mutta Unai Emery on aina ollut vahvimmillaan säätäessään joukkueidensa taktiikkaa ja pelaamista yksittäisissä otteluissa. Ongelmana on sen sijaan olleet prosessien pitkäjänteisyys.

Siksi Villarrealia ei voi tuomita uhrilampaaksi illan näytelmässä. Se tiedetään jo etukäteen, että Villarreal puolustaa erinomaisesti, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten Emery on ajatellut pysäyttää Liverpoolin vaarallisimmat aseet, Mohamed Salahin, Sadio Manén ja Diogo Jotan. Jos joukkueella on yksi huippuviimeistelijä, hänet on helpompi saada aisoihin, mutta Salah on tehnyt tällä kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien jo 30 maalia, Jota 21 ja Mané 19. Heidän pysäyttämisessään onkin miettimistä, mutta jos Emery löytää kolmikon vaientamiseen aseet, ottelua analysoidaan sen jälkeen monessa valmennuskopissa yötä päivää.

Villarreal on kovassa paikassa ja prosentit ovat sitä vastaan. Vastaiskumaali ei kuitenkaan olisi tänään yllätys, mutta riittääkö se vielä muuhun kuin korkeintaan illuusion pitämisessä hengissä.