Ruotsi kaatoi Leijonat MM-kisojen kenraalissa

08.05.2022 19:26

Mikael Seppälä taisteli kiekosta Max Fribergin kanssa. @ AOP

Leijonat

Leijonat kärsi neljännen peräkkäisen tappion, kun Ruotsi kaatoi Suomen Ruotsin EHT-turnauksen päätöspelissä sunnuntaina maalein 4-3 (2-1, 1-1, 1-1).

Ruotsi siirtyi avauserässä 2-0-johtoon Max Fribergin ja Joakim Nordströmin maaleilla. Fribergin osuma syntyi jo 49 sekunnin pelin jälkeen. Sakari Manninen kavensi ensimmäisessä erässä tilanteen 2-1:een ja nosti Leijonat toisessa erässä Suomen tasoisin Joel Kellman iski kuitenkin Ruotsin uudelleen johtoon toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä Emil Bemström vei ensin Ruotsin ylivoimalla  4-2-johtoon, mutta Harri Pesonen kuittasi isäntien maalin vain 12 sekuntia myöhemmin ja viimeisteli loppunumeroiksi 4-3.

Mannisen, Pesosen ja Teemu Hartikaisen ketju teki Leijonien kaikki osumat. Manninen kuittasi tehot 2+0, Pesonen 1+1 ja Hartikainen 0+2.

Leijonille toi lisähuolia Saku Mäenalaisen loukkaantuminen. Mäenalainen kaatui jään pintaan Anton Lindholmin kanssa, jolloin Mäenalaisen jalka jäi ruotsalaispuolustajan alle ja vääntyi pahannäköisesti.

Suomi hävisi Ruotsin EHT-turnauksessa kaikki ottelunsa ja jäi viimeiseksi. Turnauksen voitti kaikki kolme otteluaan voittanut Kari Jalosen luotsaama Tšekki, joka voitti päätösottelussaan sunnuntaina Sveitsin 3-0.

Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa tulevalla viikolla alkavissa MM-kisoissa perjantaina Tampereella, kun vastaan asettuu Norja.