TILANNEHUONE

Edmontonin maalilla luotetaan nyt uuteen mieheen

12.10.2022 16:15

Edmontonin maalilla luotetaan nyt uuteen mieheen

Jack Campbellin Edmonton-soppari on viisivuotinen.©AOP

NHL

Viime kaudella Edmonton Oilersin maalilla sai näkyvästi vastuuta suomalaisveskari Mikko Koskinen. Kausi oli välillä kaoottinen. Välillä veskaria rakastettiin, välillä vihattiin, niin joukkueessa kuin sen ulkopuolella. Kauden päätyttyä 34-vuotias Koskinen jätti neljä kautta edustamansa seuran ja siirtyi rauhallisempiin maisemiin Sveitsin Luganoon.

Oilers luottaa maalillaan nyt Toronto Maple Leafsista joukkueeseen siirtyneeseen Jack Campbelliin, 30. Campbell on koko NHL-uransa torjunut yli 90 prosentin varmuudella. Hän on oikeastaan suurin muutos tämän kauden Edmontonin ryhmässä. Odotukset ovat selvästi katossa.

Oilersin päävalmentaja Jay Woodcroftilla on paljon luottoa uuteen maalivahtiin. Harjoitusleiri meni kuulemma erittäin vakuuttavasti, joten hehkutusta piisaa.

”Kun joukko pelaajia haluaa pelata maalivahtinsa puolesta ennemmin kuin vain hänen kanssaan, on se aina pieni kilpailuetu”, Woodcroft kommentoi Edmonton Journalille.

”Näen, että Jack on ihmisenä sellainen, että hän inspiroi pelaajia pelaamaan puolestaan.”

”Ja mitä useimmat ihmiset eivät näe, on hänen tekemänsä työn määrä. Hän on todellinen puurtaja, joka haluaa olla niin hyvä kuin mahdollista. Uskon, että se asenne koskettaa myös merkittävästi hänen joukkuetovereitaan.”

NHL: Edmonton ja Vancouver aloittavan kautensa vastakkain keskiviikkona 12. lokakuuta.