Sveitsi vei Leijonia voittomaalikilpailussa

10.11.2022 21:09

Jere Karjalainen onnistui maalinteossa torstaina Sveitsiä vastaan.©AOP

Leijonat

Suomen Leijona-miehistö kohtasi jääkiekon EHT:n Karjala-turnauksen ensimmäisessä ottelussaan Venäjän turnauksessa korvanneen Sveitsin. Ottelu jatkui voittomaalikilpailuun ennen kuin voittaja selvisi. Sveitsi vei ottelun lukemin 3-2  (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 2-1).

Ottelun ensimmäisen maalin teki Sveitsi ensimmäisestä saamastaan kunnon mahdollisuudesta erän puolivälin tuntumassa. Kiekon iski Harri Säterin selän taakse Sven Andrighetto.

Toisen erän alussa Sveitsi jäähyili. Jere Innala tasoitti ottelun reilun minuutin pelin jälkeen ylivoimalla 1-1:een. Osuman syöttivät Antti Suomela ja Anrei Hakulinen.

Kolmannen erän neljännellä minuutilla Jere Karjalainen vei Suomen 2-1-johtoon vetämällä Mikko Lehtosen laukoman irtokiekon maaliin. Erän puolivälissä Sveitsi kampesi tasoihin 2-2 Roger Karrerin maalilla. Sen syötti Andrighetto ja Andres Ambühl.

Rangaistuslaukauksilla onnistui Sveitsiltä Tyler Moy ja Damien Riat. Suomelta vain Jori Lehterä.

”Tappio harmittaa. Nousujohteinen peli. Kolmas erä oli meidän. Ei tehty paikoista maaleja. Sveitsi kamppailee hyvin”, päävalmentaja Jukka Jalonen totesi TV5:n haastattelussa.

Naisten EHT-turnauksessa Suomi voitti Ruotsin torstaina maalein  3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Suomen maaleista vastasi Sanni Rantala ensimmäisessä erässä, sekä Ronja Savolainen ja Viivi Vainikka kolmannessa erässä. Vainikka iski maalin pelin lopulla tyhjiin. Ruotsin ainoan teki Kajsa Armborg kolmannen erän alkuminuuteilla. Anni Keisala teki maalillaan 23 torjuntaa.