TILANNEHUONE

Puolalainen mäkiennätyksellä voittoon

25.02.2023 20:22

Puolalainen mäkiennätyksellä voittoon

Piotr Zyla voitti mäkiennätyshypyllään.©AOP

Muu urheilu

Planican mäkihypyn normaalimäen maailmanmestaruuteen hyppäsi lauantai-iltana vaihtelevissa tuuliolosuhteissa yllättäen Puolan Piotr Zyla. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta 11:s, mutta hyppäsi toisella kierroksella mäkiennätyksen 105 metriä ja nousi voittajaksi. Mäkiennätys oli kisan toinen, sillä myös Ukrainan Jevhen Marusiak venytti 103 metrisen, joka oli hetken mäkiennätys.

MM-hopeaa juhli Saksan Andreas Wellinger 101 ja 102 metrisillään. Myös pronssi meni Saksaan, sen voitti Karl Geiger hypättyään 100 ja 101,5 metriä.

Kisan paras suomalainen oli Antti Aalto, joka leiskautti 91,5 ja 90,5 metriset. Sijoitus niillä oli 24:s. Myös Niko Kytösaho oli  mukana toisella kierroksella. Hän venytti 96,5 ja 91 metriset hypyt. Niillä hän oli kisan 27:s.

Olosuhteet eivät suosineet Aaltoa.

”Ei se ihan pöljältä tuntunut. Kohtuu suoritus oli. En ole täysin tyytyväinen, mutta en nyt pettynytkään. Parempaa olisin halunnut tehdä. Hyppääminen ollut tässä mäessä nousujohteista, joten tästä on ihan hyvä jatkaa”, Aalto vakuutti Ylen haastattelussa.

Kytösaho ei ollut tekemiseensä tyytyväinen. Oma arvosana oli heikko.

”Vitonen. Eka tuntui ihan hyvältä. Se ei vain riittänyt mihinkään. Otti aivoon, eikä toiselle kierrokselle saanut mitään aikaan”, Kytösaho kiteytti Ylelle.

Eetu Nousiainen oli kisan 34:s ja Vilho Palosaari 37:s. He karsiutuivat toiselta hyppykierrokselta.