TILANNEHUONE

Verstappen odotetusti paalulle – Bottas floppasi

03.06.2023 18:21

Verstappen odotetusti paalulle – Bottas floppasi

Red Bullin Max Verstappen oli aika-ajon ykkönen Barcelonassa.©AOP

Formula 1

Espanjan F1 GP:n aika-ajon nopein oli odotetusti jo harjoituksissa vahvasti esiintynyt Red Bullin Max Verstappen. Paalu on hollantilaiselle kauden neljäs ja uran 24:s. Hän ajoi paalun ajalla 1.12,272.

”Auto oli tänään hyvä, mutta sää oli vaikea. Nautin silti ajamisesta. Pidän tästä radasta ja yleisöstä täällä”, Verstappen sanoi sarjan haastattelussa.

Aika-ajon kakkonen oli kotiradallaan ajanut Ferrarin Carlos Sainz, joka jäi kärkiajasta +0,462. Yllättäjänä kärkikolmikkoon nousi McLarenin Lando Norris +0,520 Verstappenille jääneenä. Niin ikään kotikisaansa ajava Aston Martinin Fernando Alonso jäi vasta yhdeksänneksi.

”Oli tiukkaa, mutta ehkä hankalin aika-ajoni täällä. Sää oli vaikea. Podium on nyt tähtäimessä. Mielestäni ajoin tänään hyvin ja painoin vaan menemään”, Sainz totesi.

Aika-ajo Barcelonassa alkoi liukkaissa tunnelmissa. Ensimmäisten minuuttien aikana alueella ripeksi hieman vettä ja radan pinta oli liukas. Alonso, Yuki Tsunoda, Alex Albon ja Nyck De Vries pyörähtelivät. Myös Valtteri Bottas kierähti soralle ja vaikka hän pääsi jatkamaan matkaa, tuli radalle siitä toviksi punaiset liput.

Bottaksen toiveet aika-ajon kolmosjaksosta valuivat myös hiekkaan. Hän putosi jo ensimmäisellä jaksolla ollessaan sen 16:s ja siten ensimmäinen putoaja. Tallikaveri Guanyu Zhou pudotti Bottaksen ajamalla jakson lopussa sijalle kymmenen. Hän eteni siten Q2:lle ja oli lopulta aika-ajon 13:s.

Suurempi sensaatio oli kuitenkin Ferrarin Charles Leclercin jääminen ykkösosioon. Ferrari-kuski valitteli jaksolla takarengasongelmia ja hän hakikin viime hetkillä uuden rengassetin. Se ei auttanut, monacolainen oli vasta 19:s.

Ongelmia oli muillakin. Red Bullin Sergio Perezillä oli vaikeuksia ajaa kovaa aikaa ensimmäisellä osiolla ja lopulta hän putosi toisella jaksolla ollen sen 11:s. Mercedes-kuskit ottivat osumaa Q2:lla. George Russell putosikin sitten jatkosta. Hän oli 12:s. Hamilton ajoi jakson neljänneksi ja lopulta aika-ajon viidenneksi.

Aika-ajossa sattumia tuli ja tuomaristo tutkii vielä tilanteita. Joitakin rangaistuksia voit vielä tulla.

Tuloksia tästä.

Ja tästä….