TILANNEHUONE

Rovanperä toivoo sadetta Viron MM-ralliin

17.07.2023 07:32

Rovanperä toivoo sadetta Viron MM-ralliin

Kalle Rovanperä puolustaa Virossa voittoa.©AOP

MM-ralli

Ensi viikonloppuna WRC-kalenterissa on vuorossa Viron MM-ralli. Toyotan Kalle Rovanperä lähtee naapurimaahan puolustamaan kahden edellisen kauden voittoputkeaan.

”Viron ralli on ehdottomasti yksi suosikeistani kalenterissa. Olen viettänyt paljon aikaa Virossa ja sen nopeat tiet sopivat ajotyyliini todella hyvin”, Rovanperä kertoo tallin haastattelussa.

”Minulla on hyviä muistoja rallista ja se on aina ollut minulle kiva. Jopa vuonna 2020, kun minulla ei vielä ollut niin paljoa kokemusta, pystyimme taistelemaan palkintopallipaikasta. Ja vuosi 2021 oli tietysti hyvin erityinen, koska se oli ensimmäinen voittomme.”

Rovanperä lähtee Viron ralliin MM-sarjan johdossa. Hänellä on 41 MM-pinnaa enemmän kuin toisena olevalla tallikaveri Elfyn Evansilla. Toyotalla on sarjassa kolmoisjohto, kun kolmatta sijaa pitelee Sebastien Ogier. Hän on Evansia pisteen jäljessä.

”Viime vuonna sää vaikutti ja toivon, että tänäkin vuonna saadaan sadetta, sillä perjantaina avaamme taas tietä. Kuten kaikissa ralleissa, suunnitelmana on yltää voittoon, ja erityisesti nyt Virossa, koska olemme olleet rallissa niin vahvoja ennenkin.”

MM-ralli: Virossa ajetaan 20.-23. heinäkuuta.