TILANNEHUONE

Jari Kupilan kirja sisällissodasta Vuoden urheilukirja

15.01.2024 14:45

Jari Kupilan kirja sisällissodasta Vuoden urheilukirjaMuu urheilu

Jari Kupilan kirjoittama kirja ”Kun mitalitoivot ampuivat toisiaan. Urheilun sisällissota 1918” on valittu Vuoden urheilukirjaksi. Kirjan on kustantanut Minerva.

Kirja käsittelee urheilijoiden osuutta ja merkitystä kansalaissodassa.

Vuoden urheilukirjan valitsi Suomen Olympiakomitean entinen puheenjohtaja ja Veikkauksen entinen toimitusjohtaja Risto Nieminen.

”Kupilan teksti on selkeää, sujuvaa, toteavaa sekä tasapainoista ja tasapuolista. Se vie mukanaan. Mutta samalla sen lukeminen on rankkaa, vavahduttavaa. Sen myötä on pakko ajatella syvästi uudelleen urheilua, suomalaisuutta, ihmisyyttä. Tämä on merkityksellinen kirja. Ja on tärkeää, että se on tehty”, Nieminen toteaa valinnan perusteluissa.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO on järjestänyt Vuoden urheilukirjan -kilpailun vuodesta 1980 lähtien.

Maanantaisessa palkintotilaisuudessa palkittiin myös Vuoden urheilupostauksena Markus Heinosen YouTube-kanava, jonka videoissa Heinonen kokeilee erilaisia urheilulajeja mestareiden opastuksella.

Ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä suomalaisen urheilukirjallisuuden parhaaksi palkittiin puolestaan tunnettu urheilutoimittaja Hannu Kauhala. Kauhala on erikoistunut etenkin jääkiekkohistoriaan.