Sundling ja Kläbo voittoihin sprinteissä

17.02.2024 22:25

Maastohiihto

Maastohiihdon Minneapolisin maailmancupissa hiihdettiin lauantaina vapaan sprintit. Suomalaisnaisista mukana olivat Jasmi Joensuu ja Kerttu Niskanen. Joensuu oli kiinni jatkopaikassa aikavertailulla, mutta lopulta molemmat putosivat jatkosta erävaiheessa. Joensuu oli lopputuloksissa 19:s ja Niskanen 23:s.

Voittoon hiihti lopulta Ruotsin Jonna Sundling, jolle sprinttivoitto oli kauden ensimmäinen. Voitto tuli 0.9 sekunnin erolla joukkuekaveri Linn Svahniin. Norjan Kristine Stavås Skistad oli kisan kolmas.

Miehissä Lauri Vuorinen kaatui erävaiheessa ja jatkopaikka jäi haaveeksi. Hän oli kisan 22:s. Myös Niilo Moilanen putosi jatkosta erävaiheessa ja oli 26:s. Sen sijaan Joni Mäki eteni välierään, mutta ei yltänyt finaaliin. Hän jäi välieränsä viimeiseksi ja oli lopputuloksissa 11:s.

Voittoon hiihti odotetusti Johannes Hösflot Kläbo. Voitto on hänelle kauden kuudes sprintissä ja se tuli 0.27 sekunnin erolla Italian Federico Pellegrinoon. Kolmas oli Norjan Håvard Solås Taugböl. Hän jäi +1.21 voittajalle.