FA Cupissa pelattiin trillereitä

17.03.2024 19:50

FA Cup

Englannin jalkapallon FA Cupissa pelattiin puolivälierät viikonloppuna. Lauantaina vastakkain olivat ensin Wolverhampton ja Coventry, joista jälkimmäinen korjasi voiton lukemin 3–2 ottelun viime hetkien onnistumisilla. Ellis Simms osui 53. ja 90+7. minuuteilla ja Haji Wright  ajassa 90+10. Wolvesille osuivat Rayan Ait-Nouri 80. minuutilla ja Hugo Bueno 88. minuutilla.

Lauantain myöhemmässä ottelussa Manchester City hoiteli Newcastlen kotikentällään Bernardo Silvan kahdella maalilla ja loppulukemin 2–0. Silva onnistui ottelun 13. ja 31. minuuteilla.

Sunnuntaina Chelsea pelasi trillerin Championshipin kärkijoukkue Leicesteria vastaan. Myös tässä ottelussa ratkaisu venyi aivan viime hetkille. Ensin Chelsealle onnistui Marc Cucurella 13. minuutilla. Seuraava osuma tuli Cole Palmerin jalasta ajassa 45+1. Toisella puoliajalla Leicesterin Axel Disasi teki oman maalin 51. minuutilla ja lisäksi sille osui oikeassa päässä Stephy Mavididi 62. minuutilla. Leicesterin Callum Doyle sai punaisen 73. minuutilla ja sen jälkeen Carney Chukwuemeka ja Noni Madueke iskivät Chelsean johto- ja voitto-osumat ajassa 90+2 ja 90+8. Chelsea voitti ottelun lukemin 4–2.

Manchester United-Liverpool -kohtaamisesta Old Traffordilla muodostui seitsemän maalin jännitysnäytelmä. Scott McTominay vei isännät johtoon kymmenen minuutin jälkeen. Alexis McAllister tasoitti 44. minuutilla ja Mohamed Salah vei Liverpoolin 2–1-johtoon vielä ajassa 45+2. Toisella puoliajalla Unitedin Antony onnistui tasoituksessa 87. minuutilla. Jatkoajalla Harvey Elliott iski Liverpoolin 3–2-johtoon, mutta Marcus Rashford toi ottelun pian taas tasoihin. Unitedin Amad Diallo teki johtomaalin aivan viime hetkillä ajassa 120+1, mutta sai heti perään toisen keltaisen kortin ottelussa, eli punaisen. Hänen maalillaan United kuitenkin voitti lukemin 4–3 ja eteni jatkoon ja murskasi mennessään Liverpoolin neljän pystin unelman.