TILANNEHUONE

Rovanperä huikeaan voittoon Puolassa

30.06.2024 16:19

MM-ralli

Toyotan Kalle Rovanperä teki Puolassa käsittämättömän ihmeteon ja voitti viikonlopun MM-rallin. Pikahälytyksellä loukkaantuneen Sebastien Ogierin tilalle kisaamaan saapunut Rovanperä, ajoi Puolassa uransa ensimmäistä kertaa. Voitto on Rovanperälle kauden toinen.

Toyota otti rallissa kaksoisvoiton, kun Elfyn Evans ajoi toiseksi melkein puolen minuutin erolla Rovanperään. Kolmanneksi kaasutti Fordin Adrien Fourmaux 42,7 Rovanperää perässä.

Jo perjantaina Rovanperä ajoi pohjat kahdelle EK:lle, vaikka kiroili mennessään, että ajaminen on vaarallista, kun nuotit ovat heikot ja kunnon muistijälkiä teistä ei ole, koska nuotitus jäi väliin. Lauantaina pohja-aikoja tuli päivän seitsemästä etapista jo peräti kuudella.

Rovanperä kävi kisaa Hyundain Andreas Mikkelsenin kanssa, mutta norjalainen putosi lopulta kauas taakse sunnuntain rengasrikon vuoksi. Hän jäi himmailemaan auton vaurioiden vuoksi ja myös siksi, että sunnuntain pisteitä tarvitsivat kipeästi Hyundailla MM-taistossa mukana olevat tallikaverit Thierry Neuville ja perjantaina peurakolarin vuoksi keskeyttänyt Ott Tänak. Neuville oli Power Stagen ykkönen 1,6 sekunnin erolla Tänakiin. Rovanperä oli stagen kolmas. Pisteitä hän keräsi tallilleen yhteensä 27.

Toinen Puolan rallin suomalaistähti oli Toyotalla ajava Sami Pajari, joka yhdessä kartanlukija Enni Mälkösen kanssa kuittasi WRC2-luokan kisan voiton. Se oli toinen peräkkäinen osakilpailuvoitto kaksikolle. Viimeistään Suomen Jyväskylän rallissa Pajarin on tarkoitus istahtaa Toyotan WRC1-auton rattiin.

Puolan MM-ralli jää muistoihin kisana, jossa yleisö pilasi hillumisellaan jälleen monta erikoiskoetta. Erityisesti perjantaina ja lauantaina yleisö ei millään pysynyt merkityillä alueilla ja kuskien suoritukset kärsivät.

Tuloksia tästä.

Lauantaina toisilla sujui…