TILANNEHUONE

Englanti väisti giljotiinin dramaattisella saksarilla

30.06.2024 21:21

Englanti väisti giljotiinin dramaattisella saksarilla

Ilman tätä Jude Bellinghamin saksarimaalia Englannin laulut olisi laulettu EM-kisoissa. @ AOP

Euro2024

Englanti nousi tukalasta sillasta Slovakiaa vastaan pudotuspelivaiheen ensimmäisessä ottelussa ja lunasti paikan puolivälierissä dramaattisten vaiheiden jälkeen sunnuntaina Schalkessa.

Englanti oli putoamassa jo jatkosta, kunnes Jude Bellingham heitti lisäajan neljännellä minuutilla häikäisevän saksipotkumaalin Slovakian verkkoon. Cole Palmer antoi kulmapotkun oikealta ja Marc Guehi jatkoi pallon taaksepäin, johon Bellingham reagoi upealla saksarillaan.

Slovakia meni johtoon jo 25 minuutin pelin jälkeen, kun David Sterelic ja Ivan Schranz hyödynsivät Englannin puolustuksen torkahduksen. Sterelic löysi rangaistusalueen sisällä vapaaksi jätetyn Schranzin, joka tuikkasi pallon viidestä metristä ohi Jordan Pickfordin.

Ottelun draama ei päättynyt Englannin viimeisten hetkien tasoitusmaaliin. Kun lisäaikaa oli pelattu vain minuutti, vaparin purkupallo ajautui Ivan Toneylle, joka pukkasi sen maalin eteen, josta Harry Kane puski pallon maaliin.

Englannilla oli omat paikkansa ottelussa jo ennen Bellinghamin dramaattista tasoitusmaalia. Phil Fodenin toisella jaksolla tekemä maali hylättiin niukasti paitsiona ja Declan Rice laukoi pallon ottelun lopulla tolppaan.

Englanti kohtaa puolivälierissä Sveitsin, joka pudotti lauantaina jatkosta lauantaina.