Aho ja Hintz jälleen tehokkaina – pudotuspelit varmistuivat

29.03.2024 08:07

Sebastian Aho viimeisteli yhden ja syötti kaksi Carolina Hurricanesin jyrätessä Detroit Red Wingsin kotonaan maalein 4–0. Samalla Carolina otti paikkansa pudotuspelijoukkueiden joukossa kuudetta kautta peräkkäin.

Ottelussa kaikki tapahtui toisessa erässä. Ensin Aho vei Canesin 1–0-johtoon kauden 32. maalillaan. Se tuli uuden ja sopivan ketjukaverin Jake Guentzelin syötöstä. Sitten fanien lemmikkipelaaja Seth Jarvis iski ylivoimalla 2–0:aan Ahon avustamana, erän puolivälissä Martin Necas teki 3–0-maalin ja loppunumerot takasi Brady Skjein Ahon syötöstä viimeistelemä 4–0-maali.

Nollapeli oli vahvan paluun maalin eteen tehneelle Freddie Andersonille jo toinen seitsemässä pelaamassaan ottelussa. Hän on myös voittanut kaikki seitsemän ottelua. Carolina on voittanut viimeisestä kolmesta nyt kaksi. Detroit on kolmen tappioputkessa.

Myös Dallas Stars varmsti pudotuspelipaikkansa lyömällä Vancouver Canucksin maalein 3–1 vierasjäällä. Roope Hintz vastasi ensimmäisen erän 1–0-ylivoimaosumasta. Lisäksi hän syötti Jamie Bennin ylivoimaosumaa, joka oli pelaajan 900:s NHL-tehopiste. Eikä siinä vielä kaikki. Hintz auttoi lopulta myös Jason Robertsonin tyhjiin vetämässä osumassa kolmannen erän lopulla. Hintzin tehot ovat nyt 27+34. Voitto oli Dallasille kuudes peräkkäinen. Vancouverin ainoan teki toisessa erässä J.T. Miller ja joukkue on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan.

Jo aiemmin pudotuspelipaikkansa varmistanut New York Ranges voitti vieraissa Colorado Avalanchen voittomaalikisan jälkeen luvuin 3–2. Varsinaisella peliajalla Rangersin Kaapo Kakon ihmeellinen kauden 11:s osuma tasoitti ottelun kolmannessa erässä. Sen jälkeen vielä Chris Kreider onnistui joukkueelle ylivoimalla. Coloradon maaleista vastasivat Casey Mittelstadt ja Devon Toews. Samalla Coloradon Nathan MacKinnonin mahtava 19 ottelun pisteputki katkesi ja hän jäi kotona ilman pinnoja ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ottelun ratkaisi Artemi Panarinin ja Vincent Trocheckin osumat rankuilla. Ne takasivat joukkueen voittoputken venymisen neljään. Mikko Rantasen rankkuveto kilpistyi ottelussa 38 torjuntaa tehneeseen Igor Shestjorkiniin. Colorado on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan.

Minnesota Wild voitti käsittämättömän heikkoa kautta pelaavan San Jose Sharksin kotonaan maalein 3–1. San Josen ainoan osuman viimeisteli Mikael Granlund toisessa erässä. Granlund jaksaa yhä painaa. Hänen kauden 11 maali tasoitti ottelun 1–1:een. Sen jälkeen Wild tälläsi vielä kaksi maalia ja ratkaisi niillä matsin. Sharksin tappioputki on tällä erää yhdeksän ottelun pituinen.

Nashville Predatorsin Juuse Saros päästi kuusi maalia ja hänet vaihdettiin Kevin Lankiseen kahden erän jälkeen vierasottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Predators hävisi matsin lopulta peräti 8–4. Arizonan Logan Cooley viimeisteli ottelussa NHL-uransa ensimmäisen hattutempun ja suomalaishyökkääjä Matias Maccelli nappasi tehopisteen laittamalla kiekon tyhjiin. Arizona on voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Nashville ehti vetää kuuden ottelun voittoputken ennen Coyotes-kohtaamista.