Aho ja Teräväinen Carolinan johtotähtinä

03.12.2023 08:04

Carolina Hurricanesin suomalaisduo Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat pysäyttämättömiä lauantai-illan ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Carolina voitti kotonaan maalein 6–2 (2–0,3–0,1–2).

Aho tälläsi kaksi osumaa. Hän onnistui ensin ensimmäisen erän loppupuolella Seth Jarvisin ja Jaccob Slavinin syötöistä 1–0-johto-maalissa. Toisen erän alkupuolella Aho iski joukkueensa jo 3–0-johtoon. Ylivoimaosumaa syöttivät Andrei Svetshnikov ja Brent Burns. Osuma oli Ahon kauden kahdeksas. Aho sai ottelussa myös neljän minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Se aiheutti keskustelua ottelun jälkeen.

Myös Teuvo Teräväinen tikkasi osuman toisen erän lopulla. Ylivoimaosumaa syöttivät jälleen Svetshnikov ja Burns, joka on nyt syöttänyt NHL:ssä 600 maalia. Lisäksi Teräväinen oli syöttämässä Brady Skjein 6–1-alivoimamaalia kolmannen erän puolivälin tuntumassa. Teräväisen tehot ovat nyt 11+7 tällä kaudella.

Buffalon Henri Jokiharju kakkossyötti joukkueensa 1–5-kavennusmaalia kolmannen erän alussa. Se oli Jokiharjun kauden seitsemäs syöttöpinna. Loppukavennuksen 2–6 iski Tyson Jost oudosta kuviosta päätöserän puolivälissä.

Arizonan Mattias Maccelli teki kauden neljännen maalinsa ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Maccelli iski tauluun 3–0:n ensimmäisen erän viimeisellä peliminuutilla. Arizona voitti ottelun 4–1 (3–0,0–0,1–1). Arizona on voittanut neljä viimeistä otteluaan. Bluesilla on kolmesta viimeisestä kaksi tappiota.

Anaheimin nuori virtuoosi Leo Carlsson ratkaisi Ducksille voiton Colorado Avalanchesta rankkareilla. Ducks voitti kotonaan maalein 4–3 (1–3,2–0,0–0,1–0) ja katkaisi voitollaan kahdeksan ottelun pituisen tappioputken. Carlsson onnistui ensin 2–3-kavennuksessa ottelun kolmannessa erässä ja syötti lisäksi erän puolivälissä 3–3-tasoituksen. Rankkareilla Carlsson oli joukkueensa toinen vetäjä. Hänen jälkeensä Mikko Rantanen epäonnistui omassa vedossaan. Rantanen keräsi ottelusta kuitenkin syöttöpisteen.