Aho ja Teräväinen loistivat – Säterille tappio NHL-paluussa

08.04.2022 08:55

Harri Säterin NHL-paluu sujui mollissa. Hän pelasi NHL:ssä viimeksi 2018.@AOP

Carolina Hurricanes varmisti Buffalo Sabres -voitollaan pudotuspelipaikan. Canes voitti ottelun kotonaan 5-3. Sebastian Aho ja Jordan Staal tekivät ottelussa kaksi maalia. Teuvo Teräväinen vetäisi myös yhden. Carolina on mukana kevään peleissä nyt neljättä kertaa peräkkäin. Carolinalla on vielä 11 ottelua runkosarjaa jäljellä ja joukkueella on jo 100 pinnaa kasassa. Myös Florida ja Colorado ovat varmistaneet paikkansa pudotuspeleihin.

”Tämän takia kiekkoa pelataan, jotta ollaan mukana pudotuspeleissä. Olemme tosi ylpeitä, että olemme taas mukana niissä”, Aho totesi lehdistölle pelin jälkeen.

Illan ottelussa Buffalo otti johdon ensimmäisessä erässä kahdella maalillaan. Toiseen erään luisteli tehkokkaampi Canes. Ensin osui Aho ja sitten Teräväinen. Andrei Svechnikov oli syöttämässä molempia Ahon osumia. Aho on tehnyt 33 maalia  ja kahden osuman ilta oli Ahon seitsemäs tällä kaudella. Teräväinen onnistui näyttävästi koppaamalla kiekon hyökkäysalueen keskellä ilmasta jäähän ja vetäisemällä sen sitten suoraan maaliin. Teräväisen tehot ovat 19+39. Viidessä viimeisessä tehoja on ropissut hänelle 3+2. Antti Raanta torjui ottelussa 18 kiekkoa. Raanta on torjunut voittoon viidestä viimeksi pelaamastaan ottelusta vain kaksi.

Buffalo Sabres pelaa enää runkosarjaa loppuun. Pudotuspelipaikka on tavoittamattomissa. Joukkue missaa kevään pelit nyt  jo 11:nnen kerran peräkkäin.

MUUTA: Harri Säteri teki debyyttinsä Arizona Coyotesin maalilla ottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Säteri torjui 27 kiekkoa, mutta joukkue hävisi ottelun 5-1. Säteri teki nyt paluun NHL:ään. Hän pelasi viimeksi helmikuussa 2018 Florida Panthersin maalilla. Veskarin NHL-kokemus on kymmenen ottelun pituinen.

Montrealin Joel Armia auttoi joukkuettaan voittoon New Jerseystä 4-2-maalillaan toisessa erässä. Canadiens voitti ottelun Newarkissa peräti 7-4. Predatorsin Mikael Granlundille merkittiin syöttöpiste 1-0-osumaan ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Predators voitti Ottawassa 3-2. Maple Leafsin Auston Matthews otti kahdella osumallaan haltuunsa eniten maaleja kaudessa tehneen pelaajan seuraennätyksen. Matthews on tehnyt 56 maalia yhdessä kaudessa. Edellinen enkka oli 54 osumaa ja sen teki Rick Vaive vuotta sitten. Matthews johtaa maalimäärällään NHL:n maalitilastoa.