TILANNEHUONE

Aho ja Teräväinen – lyömätön pari teki kovat tehot

01.04.2022 08:17

Aho ja Teräväinen – lyömätön pari teki kovat tehot

Teuvo Teräväinen keräsi torstaina tehot 1+1. @AOP

NHL

Carolina Hurricanes voitto nollapelillä Montrealin osumin 4-0. Fredrik Andersen teki ottelussa 32 torjuntaa ja nollapeli on hänelle kauden neljäs. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat tehokkaita. Molemmat viimeistelivät pinnat 1+1. Teräväinen syötti Ahon 1-0-ylivoimaosuman, kun reilu kolme minuuttia oli saatu pelattua ensimmäistä erää. Aho taas syötti Teräväisen 3-0-osuman lähes samassa ajassa toisessa erässä. Maaleissa oli syöttäjänä myös Tony DeAngelo. Aho on tehnyt tällä kaudella 13 ylivoimamaalia. Ottelun muut kaksi maalia teki Andrei Svechnikov. Voitto on Carolinan kolmas neljässä viimeisessä pelissä.

Carolinasta kuuluu muutakin. Hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi loukkaantui maanantain ottelussa Washingtonia vastaan niin pahasti, että on sivussa ainakin pari viikkoa – ehkä kolmekin – alavartalovamman vuoksi. Capitals-sentteri Lars Eller lanasi Kotkaniemen ottelun viime sekunneilla niin, että tämä talutettiin kentältä pois. Hurricanesin luotsi Rod Brind’Amouria 21-vuotiaan sairausloma harmittaa. Valmentaja näkee, että Kotkaniemen peli on ollut noususuhteista ja tehokasta jo joka vaihdossa.

Carolina on tällä viikolla hankkinut organisaatioonsa myös yhden suomalaisen pelaajan lisää. AHL:n Hartford Wolf Packissa kauden puolustanut Tarmo Reunanen, 24, siirtyy NY Rangersista Carolinaan. Reunanen on 40 ottelussa tehnyt tehot 5+12. Hän siirtyi suoraan Chicago Wolvesiin ja teki siellä heti ensimmäisessä ottelussaan maalin. Carolina lähetti Rangersin organisaatioon hyökkääjä Maxim Letunovin.

”Tarmo on hyvä luistelija ja tuo syvyyttä organisaatioomme”, Carolinan GM Don Waddell kommentoi NHL:n haastattelussa.

MUUTA: Myös Flordia Panthers pelasi nollapelin samaisin 4-0-numeroin Chicago Blackhawksia vastaan. Aleksander Barkov teki ottelussa kaksi maalia. Hän teki joukkueensa enismmäisen ja viimeisen osuman. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen teki maalin San Jose Sharksia vastaan. Avalanche voitti ottelun 4-2. Kaapo Kähkönen pelasi kelpo-ottelun. Hän torjui Sharks maalilla 33 kiekkoa. Boston Bruinsin Erik Haula jatkoi maalivahudissa. Hän teki kauden kymmenennen maalinsa New Jersey Devilsiä vastaan. Bruins voitti ottelun peräti 8-1. Dallasin puolustaja Miro Heiskanen valittiin tähdistöön ottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Heiskanen syötti ottelussa Jamie Bennin tekemän 3-2-voittomaalin jatkoajalla. Myös Ducksin Urho Vaakanainen saalisti syöttöpisteen Kevin Shattenkirkin tärkeästä 2-2-tasoitusosumasta.