TILANNEHUONE

Aho johti Canesin voittoon – teki kaksi maalia

13.12.2023 06:33

NHL

Sebastian Aho oli ihan parhaassa tikissä Carolina Hurricanesin kohdatessa Ottawa Senatorsin vieraissa. Aho iski toisessa erässä kaksi maalia ja syötti yhden. Ensimmäinen osuma tuli ylivoimakuvion päätteeksi ja sen syöttäjinä olivat Tony DeAngelo ja Teuvo Teräväinen.

Maalien avulla Canes vei voiton lukemin 4–1 (1–1,3–0,0–0) ja katkaisi samalla neljän ottelun tappioputkensa. Ahon tehot kaudella ovat nyt 10+15.

Joonas Korpisalo pysäytti ottelussa Ottawan maalilla 24 kiekkoa ja Pjotr Kotshetkov torjui Canesille 31 maalia. Veskari torjui myös Senatorsin Brady Tkachukin rangaistuslaukauksen kolmannessa erässä, joka tuli, kun Kotshetkov viskasi mailansa jäälle torjuakseen kiekon. Tkachuk ja Kotshetkov kinastelivat tulisesti tilanteessa ja Tkachukille lätkäistiin käytöskymppi.

”Hän teki kyllä ihan huipputorjuntoja ja piti meidät pelissä varsinkin ottelun alussa. Toivottavasti hän pystyy rakentamaan tästä upeasta voitosta itseluottamustaan”, Aho sanoi lehdistölle joukkueensa maalivahdin otteista ottelun jälkeen.

”Tämä oli ehdottomasti askel oikeaan suuntaan. Yritämme voittaa joka ilta ja olla niin valmiita kuin voimme, mutta homma ei ole mennyt ihan toiveiden mukaan. Tähän peliin oli siis ekstramotivaatiota.”

Matias Maccelli jatkoi pisteputkeaan tekemällä kauden viidennen maalinsa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Maccellin osuma vei Arizonan 2–1-johtoon, mutta Pens voitti ottelun Jake Guentzelin ja Jeff Carterin kahdella osumalla lopulta 4–2 (2–2,0–0,2–0). Juuso Välimäki keräsi kauden kuudennen syöttöpisteesä auttamalla Lawson Crousea 1–1-ylivoimaosumassa. Pittsburghin Valtteri Puustinen syötti puolestaan kauden toisen maalinsa. Sen iski verkkoon Guentzel ottelun toisella peliminuutilla. Voitollaan Pittsburgh katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Arizona on nyt hävinnyt neljä viimeistään.

Juuse Saros oli jälleen ottelun tähdistömateriaalia, kun Nashville Pradators voitti kotonaan jatkoajalla Philadelphia Flyersin lukemin 3–2 (1–0,1–1,0–1,1–0). Ottelun ratkaisi Filip Forsbergin maali vain 18 sekunnin jatkoajan jälkeen.

Ja tässä vielä Ahon ensimmäinen pommi….