Aho kuumana – iski Carolinalle kaksi maalia

17.03.2024 08:04

Sebastian Aho takasi kolmannen erän huippuratkaisuillaan Carolina Hurricanesille mahdollisuuden voittoon Toronto Maple Leafsia vastaan lauantaina vieraskentällä. Ahon kolmannen erän kaksi maalia tasoittivat ottelun 4–4:ään ja voittaja haettiin lopulta rankkariskaban onnistumisilla.

Ratkaisun teki Canesissa kolmatta peliään pelannut Jake Guentzel erikoisella vedollaan. Hän oli myös voittomaalikilpailun ainoa osuja. Carolina voitti ottelun 5–4 (0–0,2–3,2–1,1–0). Guentzel oli muutenkin ottelussa tehokas. Hän syötti Seth Jarvisin 2–3-kavennusosuman ja petasi myös toisen Ahon maaleista.

Ahon illan kaksi maalia ja yksi syöttö nostivat hyökkääjän teholukuihin 27+44. Niillä hän on edelleen joukkueensa ehdoton ykköstykki ja koko NHL:n tehopörssissä 19. sijalla.

Teuvo Teräväinen ei pelannut ottelussa. Hän oli sivussa ylävartalovamman vuoksi, eikä häntä odoteta kentälle pariin seuraavaankaan otteluun.

Canesin Brent Burns sen sijaan pelasi NHL-uransa 1400. ottelunsa ja viimeisteli siinä tehot 0+2.

”Tämä tarkoittaa vain, että olen vanha”, Burns lohkaisi tv:n taukohaastattelussa.

Puolustaja Burns ei ole väärässä. Hän on jo 39-vuotias. Kauden 67 ottelussa tehoiksi on tullut kuitenkin 10+25.