Aho loisti kolmella maalillaan – Teräväinen syötti kaksi

05.11.2022 07:56

Sebastian Aho järjesti hattuja jäälle.©AOP

Carolinan Sebastian Aho jatkoi suomalaisten kolmen maalin päivää Raleighissa. Carolina voitti Buffalo Sabresin kotijäällään maalen 5-3. Voitto on Carolinan neljäs peräkkäinen.

Aho oli liekeissä heti ensimmäisessä erässä. Hän teki kaksi maalia neljän minuutin erolla. Ensimmäistä oli syöttämässä Teuvo Teräväinen ja Seth Jarvis. Jälkimmäinen tuli ylivoimalla ja siinä auttoivat Martin Necas ja Andrei Svechnikov. Erätauolle mentiin tasatilanteessa 2-2. Toisessa erässä nähtiin yksi maali. Sen viimeisteli Carolinalle Necas ja syöttäjänroolissa oli Aho. Kolmannen erän puolivälissä Jasperi Kotkaniemi teki kauden ensimmäisen maalinsa. Sen syötti Necas ja Svechnikov. Aho onnistui lopussa vielä karkaamaan ja iskemään kiekon tyhjiin. Esityön tekivät jälleen Teräväinen ja Jarvis.

Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 22 kertaa. Hänen ottelunsa sai shokkialun, kun Jacob Bryson onnistui laittamaan kiekon reppuun vain 28 sekunnin pelin jälkeen. Myös loppu oli yllättävä. Buffalon Rasmus Dahlin kavensi ottelun 3-5:een ylivoimalla vain sekuntia ennen pelikellon pärinää.

Carolinan valmentaja Pete DeBoer oli tyytyväinen ottelun kulkuun ja Ahoon. Hän kommentoi, että huippumiehet tekevät tasaisesti tulosta.

”Ei ollut helppo peli. Mutta saimme maalin siinä alussa ja itsetunto kasvoi”, Aho kuittasi ESPN:lle.