Aho onnistui ja Puustinen taas tehokkaana

18.03.2024 06:34

Sebastian Aho syötti kolme maalia ja Carolina Hurricanes voitti vieraissa Ottawa Senatorsin maalein 7–2 (1–1,2–1,4–0). Aho auttoi Jake Guentzelia tämän ensimmäisessä Carolina-maalissa kolmannen erän myllytyksessä. Guentzelin Canes-pinnat ovat neljässä matsissa 1+4.

Lisäksi Aholta sai apuja Seth Jarvis toisessa erässä ja Jalen Chatfield Guentzelin tapaan päätöserässä. Ahon tehotilaston tämän hetken saldo on 27+47 ja niillä ollaan sijalla 18. NHL:n pistepörssissä.

Freddie Andersen teki Canes-maalillaan 30 torjuntaa. Dimitri Orlov teki ottelussa tehot 2+2 ja oli ottelun ykköstähti. Teuvo Teräväinen ei vieläkään pelannut loukkaantumisen vuoksi.

Carolinalle voitto oli kolmas peräkkäinen. Viimeisestä seitsemästä ottelusta tappioon on päättynyt Canesilla vain yksi. Ottawa oli kolmen voittoputkessa ennen sunnuntain Carolina-kohtaamista.

Valtteri Puustinen oli jälleen tehokas Pittsburghin isännöidessä Detroit Red Wingsiä. Puustinen teki joukkueensa 3–1-maalin ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Osuma on hänelle kauden neljäs. Puustinen osui myös edellisessä ottelussa NY Rangersia vastaan. Lisäksi Puustinen syötti toisessa erässä Michael Buntingin 4–1-osuman yhdessä Jevgeni Malkinin kanssa. Hän oli lopulta illan kolmostähti.

Ykköstähti Sidney Crosbyn 12 ottelua pitkä kuiva kausi päättyi vihdoin. Sankarihyökkääjä teki Pittsburghin 2–1-osuman. Maali on Crosbyn kauden 33:s ja uran 583:s. Jesse Puljujärvi ei ollut kokoonpanossa. Pittsburgh on voittanut kolmesta viimeisestä kaksi.