Aho onnistui kahdesti – Raanta jätti pelin kesken

05.05.2022 06:47

Sebastian Aho on tehnyt pudotuspeleissä nyt tehot 2+1.@AOP

Carolina Hurricanes jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä pudotuspelissä jäi. Canes voitti Boston Bruinsin 5-2 ja johtaa nyt ottelusarjaa 2-0.

Keskiviikon ottelussa Sebastian Aho viimeisteli kaksi maalia. Ensimmäisen syöttivät Tony DeAngelo ja Jaccob Slavin. Toinen tuli ylivoimalla Teuvo Teräväisen ja DeAngelon esityöstä. Myös Nino Niederreiter onnistui kahdesti ja Jesper Fast teki yhden.

Illan dramaattisin hetki jäällä oli Antti Raannan loukkaantuminen. Bostonin David Pasternak törmäsi vauhdilla Raantaan heti ensimmäisen erän seitsemän peliminuutin jälkeen niin, että tämä kaatui ja lähti jäältä vertavuotavana. Ilmeisesti Pasternakin hanska tai maila osui Raantaa kasvoihin. Pasternak sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn. Raanta ei enää palannut peliin, vaan rookie-veskari Pjotr Kochetkov tuli tilalle ja teki loppuottelussa 30 torjuntaa. Hänet valittiin tähdistöön. Carolinan peli muuttui fyysisemmäksi tilanteen jälkeen. Maalivahdin loukkaantuminen olisi katastrofi. Joukkue pelaa jo ilman ykkösveskariaan Fredrik Andersonia.

Boston käytti ottelussa ahkerasti jäähyboksissa. Joukkue keräsi yhteensä 13 kappaletta ja 28 minuuttia jäähyjä. Erik Haula istui yhden kaksiminuuttisen. Bostonin maalit viimeisteli Patrice Bergeron ensin toisessa erässä ylivoimalla ja sitten kolmannen erän puolivälin vaiheilla.

MUUTA: Victor Hedman oli Tampa Bay Lightningin tähti, kun joukkue voitti Toronton 5-3 ja tasasi ottelusarjan 1-1:een. Hedman vietti neljän pinnan iltaa. Hän teki yhden ja syötti kolme.