TILANNEHUONE

Aho ainoa osuja – Ovetshkin tilastokärkeen

11.02.2024 07:43

NHL

Carolina Hurricanes kohtasi kotihallissaan ja Whalers-teemaillassaan New Jersey Devilsin. Ottelussa ei juuri maaleja nähty. Sebastian Aho iski ottelun ainoan osuman jatkoajan loppupuolella ja varmisti sillä Canesin voiton. Aholle osuma oli kauden 19:s. Canesin maalilla Pjotr Kotshetkov torjui 34 kiekkoa. Joukkueen suomalaisvahti Antti Raanta on sivussa ainakin kaksi seuraavaa viikkoa loukkaantumisen vuoksi.

Dallas Starsin Roope Hintz keräsi syöttöpisteen Thomas Harelyn 1–1-tasoitusmaalista ottelussa Canadiensia vastaan Montrealissa. Dallas voitti ottelun maalein 3–2. Montreal on hävinnyt viimeisestä viidestä ottelustaan kolme. Habsin Joel Armia missasi kerran mahtipaikan, mutta laukoi ottelussa vaarallisesti yhteensä kolmesti.

Kasperi Kapanen palasi St. Louis Bluesin kokoonpanoon ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Hän keräsi syöttöpisteen Jake Neighboursin 3–1-maalista. Buffalon taipui kotonaan maalein 1–3. Ukko-Pekka Luukkonen teki Sabres-maalilla 23 torjuntaa.

Detroit Red Wings sai takaisin jäälle Patrick Kanen ja voitti ottelun Vancouver Canucksia vastaan maalein 4–3 jatkoajalla. Ottelu oli Kanen uran 1200:s ja hän keräsi siinä yhden syöttöpisteen. Ottelun lopputuloksen ratkaisi jatkoajalla Wingsin Jake Walmanin vetämä rankkari.

Washington nollasi yllättäen Bostonin ja voitti vierasottelun maalein 3–0. Vaisua kautta pelaava Alex Ovetshkin laittoi kiekon tyhjiin ottelun lopulla ja meni samalla ohi Wayne Gretzkystä tyhjien maalien ykköstekijänä NHL:ssä. Ovetshkin on tehnyt urallaan nyt 57 maalia tyhjiin. Voitto Bruinsista katkaisi Capsin kuuden ottelun tappioputken.

Hartford Whalers….😂