Aho syötti Carolinan voittoon – Raannalta ihmetorjunta

08.11.2023 07:10

Carolina Hurricanes kohtasi tiistaina kotijäällään Buffalo Sabresin ja voitti ottelun jatkoajalla 3–2 (1–0,0–1,1–1,1–0). Ottelun tähdistöön valittiin maalivahti Antti Raanta, joka teki 20 torjuntaa. Raanta torjui kiekon kolmannessa erässä kuin ihmeen kaupalla. Hän ahkeroi hyvinkin  kaukana maalistaan.

Suomalaisista ottelussa tehoili Sebastian Aho, joka syötti kaksi maalia, toinen niistä oli ottelun ratkaissut Martin Necasin iskemä jatkoaikaosuma. Aho auttoi myös Brady Skjeita toisen erän 2–1-johto-osumassa. Lisäksi Carolinalle osui Tony DeAngelo ensimmäisessä erässä ylivoimalla. Buffalon maalimiehet olivat Alex Tuch toisessa erässä ja Rasmus Dahlin ylivoimalla kolmannen erän 2–2-taosoituksella. Carolina on nyt voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Myös edellinen voitto NY Islandersia vastaan tuli jatkoajalla.

Red Wingsin maalivahti Ville Husso keräsi tililleen syöttöpisteen ottelun lopulla New Yorkissa. Husso oli kakkossyöttäjänä Andrew Coppin tekemässä 3–5-kavennusmaalissa. Rangers hallitsi ottelua ja veti kaulaa toisen erän neljällä maalillaan, mutta Detroit kuroi kolmannen erän tsempillään eroa kiinni. Detroit kuitenkin hävisi  ottelun kotijoukkueelle maalein 3–5 (1–0,0–4,3–0). Husso teki yhteensä 27 torjuntaa. Detroitin tilasto on varsin epätasainen. Viidestä viimeisestä on kaksi voittoa.

St. Louis Blues hävisi kotonaan Winnipeg Jetsille maalein 5–2(1–2,0–1,1–2). Kasperi Kapanen kakkossyötti Robert Thomasin 1–2-kavennuksen ottelun ensimmäisessä erässä. Kapasella on tilillään neljä syöttöä tällä kaudella.

Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 35 kertaa ottelussa Flamesia vastaan Calgaryssa, mutta Predators hävisi maalein 2–4(0–2,1–0,3–0). Juuso Pärssinen pelasi reilut 12 minuuttia ilman tehomerkintöjä.