Aho taas tehokkaana – Capitalsille kyytiä

06.01.2024 07:23

Viikon NHL-pelaajaksi valittu Carolina Hurricanesin Sebastian Aho syötti kolme maalia vierasottelussa Washington Capitalsia vastaan perjantaina. Carolina ei päästänyt isäntää helpolla ja voitti ottelun kolmannen erän kovan rutistuksen jälkeen maalein 6–2 (0–2,1–0,5–0).

Aho syötti yhdessä Andrei Svetshnikovin kanssa toisessa erässä ensin Brent Burnsin tekemän 1–2-kavennuksen, sitten kolmannen erän puolenvälin Svetshnikovin ylivoimamaalin yhdessä Burnsin kanssa ja lisäksi ykkösketjun kolmikko iski vielä 4–2-johtomaaliin päätöserän loppupuolella, johon viimeistelyn taiteili taas Burns.

Aho on tänä vuonna syöttänyt neljä maalia. Tämän hetkinen pisteputki on kuuden ottelun pituinen ja tehot ovat niissä 3+13. Yhteensä kaudella Aho on viimeistellyt 15+31 tehopistettä.

Canesille osuivat D.C:ssä myös Seth Jarvis 2–2-tasoituksella, ex-Caps Dmitry Orlov vippaamalla kentän toisesta päästä 5–2-maalin tyhjiin ja Chicago Wolvesista ylös sairastumisten vuoksi hälyytetty  21-vuotias rookie Vasili Ponomarev, jonka uran ensimmäisen NHL-maalin syötti Jesperi Kotkaniemi. Tehopinna oli Kotkaniemelle ensimmäinen seitsemään otteluun. Ponomarevilla oli kiireinen päivä. Puhelin soi Chicagossa kello 10, lento Washingtoniin oli kello 13 ja jäälle hyökättiin kello 19. Tuloksena lopulta vakuuttavasti tehot 1+1.