Ahoa ei pysäytä mikään, Luukkonen kerää kehuja

12.12.2021 07:47

Sebastian Aho on tehnyt pisteitä viidessä peräkkäisessä ottelussa.

Lauantai-illan NHL-trillerissä Carolina Hurricanes vieraili Edmonton Oilersin luona. Carolinan tulikuuma ykköshyökkääjä Sebastian Aho ei osoittanut mitään vieraskoreutta Mikko Koskisen maalia kohtaan, vaan iski illan ensimmäisen maalin ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Syöttöpisteet keräsivät Teuvo Teräväinen ja Vincent Trocheck. Toisen erän alussa Aho puolestaan syötti Nino Niederreiterin 2-0-osuman ja pian Oilersin Ryan Nugent-Hopkins kavensi ottelun 1-2:een. Osumaa oli syöttämässä Jesse Puljujärvi. Toisen maalinsa Aho teki ottelun kolmannessa erässä omin voimin. Yhteensä suomalaiselle ottelussa siis tehot 2+1. Ottelu päättyi Carolinan voittoon lukemin 3-1 (1-0,1-1,1-0). Mikko Koskinen torjui Oilersin maalilla 28 kertaa.

Buffalo Sabresin maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen teki huikeat 4o torjuntaa, uransa huippumäärän, ottelussa Washingtonia Capitalsia vastaan. Se ei silti riittänyt kotivoittoon, vaan Washington voitti ottelun rankuilla 3-2 (1-1,0-1.1-0,1-0). Luukkonen,22, ansaitsi jälleen tähdistömerkinnän. Luukkonen teki uskomattoman torjunnan Evgeni Kuznetsovin ylivoimalla tehtyyn laukaukseen. Jostain se jalka vain pilkahti kiekon eteen kovassa maalinedushässäkässä. Luukkonen on nyt pelannut NHL:ssä kolme ottelua ja hävinnyt tätä ennen suoraan kaksi. Kolmen ottelun torjuntaprosentti on yhteensä silti 93,8 ja päästettyjen maalien määrä 1,98. Nuori veskari on saanut paljon kehuja, vaikka voittoja ei olekaan tilille merkitty. Sabresin maalivahtihankinta Malcolm Subban on parantunut, joten valmennusjohdossa mietitään nyt, mitkä järjestelyt ovat Luukkosen kehityksen kannalta seuraavaksi parhaita.