Aho iski kolme maalia – Carolinalle tappio

23.03.2024 06:55

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho teki hattutempun Washington Capitalsia vastaan vieraissa. Ottelu ratkesi kuitenkin vasta voittomaalikilpailussa, jonka ratkaisi Capsin Dylan Strome ainoana osujana. Capitals voitti ottelun 7–6. Ottelussa nähtiin kaksi hattutemppua, sillä Capitalsin Sonny Milano onnistui myös kolmesti. Hänelle hattu oli uran ensimmäinen.

Aho iski ottelun 1–0-avausmaalin sen seitsemännellä minuutilla. Hän onnistui uudelleen toisen erän puolivälin jälkeen 2–2-tasoituksessa. Molemmissa maaleissa auttoi Jake Guentzel. Kolmas byyri tuli kolmannen erän lopussa ja se tasoitti ottelun 6–6:een ja venytti ottelun jatkoille. Aho oli vetämässä myös rankkaria, mutta ei onnistunut. Aho on nyt viimeistellyt tehot 30+49 tällä kaudella.

Jesperi Kotkaniemi syötti lisäksi Jaccob Slavinin tekemän 2–1-johtomaalin ensimmäisen erän lopulla. Syöttöpinna on Kotkaniemen kauden 14:s.

Dallas Starsin Jamie Benn teki kaksi maalia kotiottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Miro Heiskanen syötti kapteenin ensimmäistä osumaa ylivoimalla toisessa erässä. Heiskanen oli illan ainoa suomalaispisteilijä. Dallas voitti ottelun 4–2. Jesse Puljujärvi oli Pittsburghin kokoonpanossa ja pelasi reilut yhdeksän minuuttia. Valtteri Puustinen sai peliaikaa reilut 13 minuuttia. Dallas on nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Pittsburgh on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan.