Aholla kahden maalin ilta, Tolvanenkin onnistui

10.12.2021 07:01

Hurrikaani Sebastian Aho onnistui Calgaryssä.@AOP

Carolina Hurricanes kävi vieraissa hyvin tiukan nahinan Calgary Flamesia vastaan. Ottelu päättyi Hurricanesille jatkoajalla osumin 2-1 (1-0,0-1,0-0). Carolinan ratkaisija oli jälleen Sebastian Aho.

Aho teki ottelun ensimmäisen maalin, kun reilu neljä minuuttia oli pelattu. Seuraavan kerran Aho onnistui jatkoajalla. Hän veti ottelun ratkaisumaalin, jonka syötti Fredrik Andersen ja Teuvo Teräväinen. Aho pelasi ottelussa yli 20 minuuttia. Myös Teräväinen kellotti jääaikaa reilusti yli 19 minuuttia. Carolinan voittoputki on nyt kolmen ottelun pituinen. Voitollaan joukkue nousi Metropolitan-divisioonan kakkoseksi, ohi New York Rangersin.

Nashville Predators vieraili torstaina NY Islandersin uudessa jäähallissa ja oli tyly vieras. Islanders kärsi nimittäin jo 12:n peräkkäisen tappionsa lukemin 3-4 (1-2,1-0,1-2). Predators-hyökkääjä Eeli Tolvanen ratkaisi ottelun vain reilu 11 sekuntia ennen pelikellon pärähdystä kolmannessa erässä. Tolvasen tehot näyttää nyt 4+5.

St.Louis Blues voitti Detroit Red Wingsin kotonaan 6-2 (2-0,1-1,3-1). Blues-puolustaja Niko Mikkola oli syöttämässä kahta osumaa. Ensin Nathan Walkerin tekemää 2-0 -osumaa ensimmäisessä erässä  ja sitten Colton Paraykon 3-1 -osumaa toisessa erässä. Walker teki ottelussa hattutempun. Voitto on Bluesin kuudes peräkkäinen kotijäällä.

LA Kings nollasi makeasti Dallas Starsin kotonaan. Kings voitti ottelun 4-0 (0-0,1-0,3-0). Joukkueen maaleista vastasivat Adrian Kempe toisessa erässä, sekä Arthur Kaliyev, Viktor Arvidsson ja Andreas Athanasiou kolmannessa erässä. Rasmus Kuparille merkittiin syöttöpiste Kaliyevin 2-0-osumaan.