Aholta jälleen uskomaton esitys – onnistui läpiajossa

30.01.2023 07:20

Sebastian Aho iski näyttävän avausmaalin Bostonia vastaan.©AOP

Carolina Hurricanes oli lyömätön kotihallissaan Boston Bruinsia vastaan sunnuntaina. Carolina tarjoili liigaykköselle kolmannen peräkkäisen tappion lukemin 4-1. Carolina on sen sijaan viiden ottelun voittoputkessa.

Sebastian Aho käynnisti Carolinan maaliputken ottelussa ensimmäisen erän puolivälissä. Aho ryöväsi kiekon keskialueella ja säntäsi näyttävään läpiajoon. Linus Ullmark ei voinut Ahon vedolle maalillaan mitään. Osuma oli Ahon kauden 21:s. Hän on tehnyt seitsemän maalia neljässä viimeisessä ottelussa.

Carolinalle onnistuivat myös Paul Stastny ylivoimalla toisessa erässä,  Seth Jarvis kolmannessa erässä, sekä vielä ottelun lopulla Jordan Staal laittoi kiekon tyhjiin alivoimatilanteessa. Bostonin ainoan teki Taylor Hall kolmannen erän alussa. Ullmark taituroi 32 torjuntaa. Canesin Frederik Andersen palasi keskiviikon kolhun jälkeen maalille ja teki 24 torjuntaa.

”Se oli hyvä erä meiltä. Painostin siinä jätkää, jolla kiekko oli, pääsin irti ja sitten ohitin ison maalivahdin. Erikoistilainteilla onnistuminen on myös aina tärkeää, kun yrittää voittaa otteluita”, Aho kommentoi Bally Sportin haastattelussa.

”Hän on jälleen ottanut askeleen eteenpäin. Hän pelaa korealla tasolla ja se näkyy”, Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour kommentoi Ahoa ESPN:llä.

Ahon mahtava 1-0-maali näkyy tästä.

Toronto Maple Leafs voitti Washington Capitalsin kotiottelussaan maalein 5-1. Captialsin ainoan maalin teki Nicklas Backström ensimmäisen erän lopulla ylivoimalla. Sen jälkeen Leafsilta onnistuivat toisessa erässä Michael Bunting ylivoimalla, Morgan Rielly, William Nylander, Pierre Engvall ja kolmannessa erässä Zach Aston-Reese.