Aholta siisti osuma – Armia syötti yhden

16.01.2023 07:04

Sebastian Ahon osuma oli hänelle kauden 14:s maali.©AOP

Carolina Hurricanes hävisi Vancouver Canucksille kotonaan voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3-4.

Carolina otti otteluun vahvan alun ja meni 2-0 johtoon ensimmäisessä erässä Paul Stastnyn ja Jordan Martinookin maaleilla. Toisessa erässä onnistui Canucksin Ethan Bear ja kolmannen erän alussa J.T. Miller toi Canucksin tasoihin 2-2. Sebastian Aho onnistui noin kolme minuuttia ennen ottelun loppua iskemään 3-2-johtomaalin Teuvo Teräväisen ja Jaccob Slavinin esitöistä, mutta johto ei pitänyt. Brock Boeser tasoitti ottelun 3-3:een vain 17 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ottelu eteni rankuille ja Elias Pettersson ratkaisi sen vancouverilaisille.

Voitto katkasi Canuksin neljän ottelun tappioputken. Vuoden kahdeksasta ottelusta Carolina on puolestaan voittanut kolme. Ahon pisteputki on viiden ottelun pituinen. Vuoden alusta hän on tehnyt pisteet 3+6.

Ahon maali näkyy tästä.

Montreal Canadiens voitti NY Rangersin Madison Square Gardenilla New Yorkissa maalien 2-1. Canadiens meni 1-0-johtoon toisen erän alkupuolella Kirby Dachin ylivoimamaalilla. Rangersin Artemi Panarin tasoitti erän lopulla, mutta kolmannen erän puolivälin tuntumassa Cole Caufield teki Canadiensille voitto-osuman, jonka kakkossyöttäjä oli Joel Armia. Syöttöpinna on Armian neljäs tällä kaudella. Montrealin maalivahti Sam Montembeault teki 38 torjuntaa ja oli pelin ykköstähti.