Ahon ketju taas kuumana – Granlund onnistui

31.03.2024 08:19

Carolina Hurricanes pelasi toisen peräkkäisen nollapelin lauantaina. Joukkue voitti Montreal Canadiensin vieraissa maalein 3–0. Sebastian Aho teki tehoketjunsa Seth Jarvisin ja Jake Guentzelin kanssa 2–0-maalin päätöserässä ylivoimalla. Ketju viimeisteli myös 3–0-osuman ottelun lopulla tyhjiin. Maalista vastasi silloin Jarvis. Carolinalle onnistui toisessa erässä myös Jordan Staal alivoimalla. Teuvo Teräväinen antoi syötön osumaan. Pjotr Kotshetkov teki ottelussa 26 torjuntaa ja nollapeli oli hänelle kauden neljäs. Carolina on jo pudotuspeleissä. Canadiens viruu liigan kuuden heikoimman joukossa.

Arizona Coyotes taipui kotonaan NY Rangersille maalein 8–5 (1–0,2–3,5–2). Voitto oli vierasjoukkueelle jo kauden 50:s. Coyotesin Matias Maccelli onnistui maalinteossa toisen erän alussa. Osumaa syötti myös kohutulokas Josh Doan, joka on nyt tehnyt pisteitä kaikissa kolmessa pelaamassaan NHL-matsissa. Maccellin kauden 14:s osuma kavensi tilanteen 1–2:een. Lisäksi Maccelli syötti yhdessä Juuso Välimäen kanssa Logan Cooleyn 5–6-kavennuksen kolmannessa erässä. Rangersin kolmas erä oli murhaava. Se teki viisi maalia. Kaapo Kakko auttoi Artemi Panarinia tälläämään kiekon tyhjiin ottelun lopulla.

Mikael Granlund teki kauden 12. maalinsa San Josen kohdatessa St. Louis Bluesin vieraissa. Maali vei joukkueen 2–0-johtoon ja se oli Granlundin kauden 50:s tehopinna. Hyökkääjä on myös neljän ottelun pisteputkessa. Sharks katkaisi yllättäen nollapelillä yhdeksän tappion putkensa. Se voitti ottelun luvuin 4–0. Mackenzie Blackwood teki ottelussa 37 torjuntaa. Nollapeli oli hänelle kauden toinen ja uran kymmenes. San Jose on liigan jumbo.

”Tuntuupa hyvältä voittaa jääkiekko-ottelu. Meillä ei niitä tunteita ole usein ollut, joten otamme ilolla vastaan joka voiton, jonka saamme”, Granlund kommentoi lehdistölle.