Ahon upeat syötöt eivät riittäneet Manhattanilla

08.05.2024 06:44

Sebastian Aho antoi kaikkensa, mutta Carolina Hurricanes taipui toistamiseen New York Rangersille Manhattanilla. Toisen playoffs-kierroksen toinen ottelu venyi aina toiseen jatkoerään ennen kuin voittaja selvisi. Rangers voitti ottelun maalein 4–3(2–1,1–1,1–0,1–0). Rangersin maalivahti Igor Shestjorkin oli huippuvireessä.

Aho laukoi itse kolmesti ja oli syöttämässä kaikkia Canesin kolmea maalia. Ne viimeisteli maaliin Jake Guentzel 1–1-tasoituksella avauserän loppupuolella, Dmitri Orlov 2–1-johtomaalilla saman erän viimeisillä sekunneilla, sekä Guentzel toistamiseen, nyt 3–2-johtomaalilla.

Rangersin maalit tekivät Alexis Lafreniere 1–0-avausosumalla ja sama mies uudelleen toisen erän puolivälin lähestyessä 2–2-tasoituksella. Ottelun ratkaisi Rangersin murhaava ylivoima. Ensin Chris Kreider iski yv:llä 3–3-tasoituksen kolmannessa erässä ja sitten Vincent Trocheck ratkaisi toisella jatkolla Brady Skjein saatua kaksiminuuttisen heppasesta poikittaisesta.

Teuvo Teräväinen pelasi lähes 25 minuuttia ja laukoi kuusi kertaa. Jesperi Kotkaniemi peliaika jäi reiluun yhdeksään minuuttiin ja Rangersin Kaapo Kakkokin sai peliaikaa vain reilut 11 minuuttia.

Freddy Andersen teki 35 torjuntaa Carolinan maalilla. Igor Shestjorkin oli jälleen huippuvireessä. Hän koki myös kovia. Toisessa erässä Andrei Svetshnikov lähti istunnolle taklattuaan näyttävästi maalivahdin maalin takana. Shestjorkin pysäytti lopulta uskomattomat 54 kiekkoa.

Rangers johtaa sarjaa kotiotteluidensa jälkeen 2–0. Seuraava kohtaaminen on Raleighissa perjantaina.