Aikamoinen debyytti! – Pärssinen häikäisi keltapaidassa

13.11.2022 08:36

Juuso Pärssinen hämmästytti Nashvillessä.©AOP

Nashville Predators isännöi NY Rangersia kotijäällään lauantaina ja voitti ottelun maalein 2-1. Nashvillen paidassa pelasi ensimmäistä otteluaan uusi suomalaisnimi.

Suomalaishyökkääjä Juuso Pärssinen, 21, nostettiin AHL:stä ylös NHL-jäille lauantaina ja hän oli heti mukana Nashville Predatorsin kokoonpanossa illan ottelussa NY Rangersia vastaan. AHL:n Milwaukeessa kymmenessä pelissä tehot 2+7 tehnyt Pärssinen kiitti vastuusta ja onnistui maalinteossa heti debyytissään.

Pärssisen maali tuli ennen kuin ottelua oli pelattu viisi minuuttia. Pärssinen kuljetti kiekon hienolla yksilösuorituksella Rangersin maalin kulmalle ja iski tauluun 1-0-lukemat. Maali tuli Filip Forsbergin ja Mikael Granlundin syötöstä. Pärssinen tahkosi kentällä ottelussa lopulta melkein 18 minuuttia ja hänet valittiin sen jälkeen ottelun ykköstähdeksi.

Nashvillen toisen maalin teki Mark Jankowski. Joukkueen maalilla Juuse Saros torjui 34 kiekkoa. Nashville oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan.

”Epätodellinen olo. Oikea unelmien täyttymys. En uskonut tekeväni maalia ensimmäisestä laukauksestani, mutta kyllä tämä sopii minulle. Tärkeintä on kuitenkn, että voitimme ja tämä oli meille iso voitto”, Pärssinen kommentoi ESPN:lle.

Kaapo Kakko oli syöttämässä Rangersin ainoaa maalia, jonka viimeisteli Filip Chytil.

Katso Pärssisen maali tästä.

Edmonton Oilers voitti Flordia Panthersin Sunrisessa maalein 4-2. Jesse Puljujärvi keräsi tililleen syöttöpinnan joukkueensa 4-2-osumasta, jonka teki Ryan Nugent-Hopkins tyhjiin ottelun lopulla.

New Jersey Devils voitti kotonaan Arizona Coyotesin 4-2. Juuso Välimäki ja Matias Maccelli syöttivät Arizonan toisen maalin. Sen viimeisteli Dylan Guenther ylivoimalla. Erik Haula oli syöttämässä Devilsin 3-2-osumaa. Maalin teki Jesper Böqvist.