TILANNEHUONE

Ajaxin legenda erosi tekstiviestikohun seurauksena

07.02.2022 10:24

Ajaxin legenda erosi tekstiviestikohun seurauksena

Marc Overmars (vas.) juhli toukokuussa 1995 Mestarien liigan voittoa Edwin van der Sarin ja Jari Litmasen kanssa. @AOP

Jalkapallo

Ajaxin jalkapallojohtaja ja entinen seuralegenda Marc Overmars on joutunut eroamaan tekstiviestiskandaalin seurauksena.

Overmars oli lähettänyt ”epäasiallisia” viestejä Ajaxin naistyöntekijöille. Tekstiviestien tultua ilmi Overmars ilmoitti välittömästi eroavansa. Hän sanoi häpeävänsä sitä, mitä oli tehnyt ja pyysi käytöstään anteeksi.

Ajaxin puheenjohtaja Leen Meijaard piti Overmarsia Ajaxin historian kenties parhaana jalkapallojohtajana, mutta sanoi, ettei Overmarsin jatkaminen seurassa ollut enää mahdollista.

Overmars nimitettiin tehtäväänsä vuonna 2012 ja hän on nostanut Ajaxin takaisin huippuseuraksi, vaikkei Ajax pystykään enää taistelemaan kaikista suurimpia eurooppalaisia seuroja vastaan. Overmars on saanut kiitosta työstään ja hän oli viime vuoden lopulla ehdolla muun muassa Newcastlen uudeksi urheilutoimenjohtajaksi.

Overmars on yksi Ajaxin suurimmista pelaajalegendoista. Hän oli yksi avainpelaajista, kun Ajax voitti vuonna 1995 Mestarien liigan ja pelasi seuraavana vuonna Mestarien liigan finaalissa. Overmars siirtyi kesällä 1997 Arsenaliin, jossa hän voitti heti avauskaudellaan Valioliigan mestaruuden ja FA Cupin. Arsenalista Overmars siirtyi 25 miljoonalla punalla kesällä 2000 Barcelonaan, mutta sitkeät loukkaantumiset sotkivat hänen uraansa.

Hollannin maajoukkueessa Overmars pelasi 86 kertaa.