Alanen keihäässä kauden kärkitulokseen

20.05.2023 18:00

Anni-Linnea Alanen avasi kautensa voitolla ja kärkituloksella.©AOP

Yleisurheilu

Keihäänheittäjä Anni-Linnea Alanen avasi kilpailukautensa Kultainen Keihäs -kilpailun voitolla – sekä kauden kärkituloksella 58,19 Vantaalla lauantaina.

”Kolme ensimmäistä kierrosta heittäminen oli aika varovaista. Huomasin, että jännitti, kun oli kauden ensimmäinen kilpailu, Alanen kertoi liiton haastattelussa.

Alanen sivalsi parhaansa neljännellä kierroksella. Sarjassa nähtiin myös 57,83 ja 56,87 metriset.

”Neljännellä heitolla vauhti kulki ja uskalsin siinä tulla heittoon rohkeammin. Kun keihäs lenko kolmannella kierroksella jo päälle 55 metrin, oli rennompi tulla sen jälkeen muihin heittoihin.”

Miesten kisan voittoon heitti Topias Laine 76,99 metrisellään. Hän ei ollut tyytyväinen.

”Siinä oli vähän yliyrittämistä, eikä ollut tarpeeksi luottoa omaan tekemiseen. Heittäminen ei vaan tuntunut helpolta. Sellaisia pikkujuttuja koetin hakea,” Laine totesi.