TILANNEHUONE

Alanen vireessä – keihäs lensi ennätykseen

02.07.2023 15:50

Alanen vireessä – keihäs lensi ennätykseen

Anni-Linnea Alanen valmistautuu Espoon U23 EM-kisohin.

Yleisurheilu

Anni-Linnea Alanen voitti Pihtiputaan keihäskarnevaalin heittämällä uuden ennätyksensä 62,45. Tulos toi Alaselle naisten kisan voiton. Alanen nousi heitollaan myös Suomen naisten kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

”Sain heti ensimmäisellä kierroksella hyvän heiton. Se vei paineita pois. Hain sen jälkeen riskillä pitkää heittoa, mutta heitto ei oikein osunut kohdalleen”, Alanen kommentoi liiton haastattelussa.

”Sitten viimeisessä heitossa läksin vaan juoksemaan täyttää päätä, tuki osui kohdalleen ja sieltä se keihäs ampaisi pitkälle.”

Alanen, 20, valmistautuu alle 23-vuotiaiden EM-kotikisoihin, jotka käydään 13.-16.7. Espoossa. Omaa alle 23-vuotiaiden Suomen ennätystään Alanen paransi 2,76 metriä. Ikäluokan maailmantilastossa hän nousi nyt toiseksi. Edellä on vain hallitseva naisten Euroopan mestari kreikkalainen Elína Tzénggo, joka on tänä vuonna heittänyt 63,65.

Pihtiputaan kisassa heitti toiseksi Jatta-Mari Jääskeläinen ennätyksellään 58,26. Kisan kolmas oli Emilia Karell tuloksella 54,52. Myös hän paransi ennätystään neljällä sentillä.