TILANNEHUONE

Alonso siirtyy Aston Martinille

01.08.2022 17:48

Alonso siirtyy Aston Martinille

Fernando Alonson ajamiset saavat jatkoa Aston Martinilla.©AOP

Formula 1

Fernando Alonso jättää Alpine-tallin tämän kauden jälkeen ja hyppää ensi kaudella odotetusti Sebastian Vettelin F1-saappaisiin Aston Martinilla. 41-vuotias espanjalaiskuljettaja tiedotti asiasta maanantaina. Alonson sopimus on monivuotinen.

Nelinkertainen F1-maailmanmestari Sebastian Vettel ilmoitti viime viikolla jättävänsä tämän kauden päättyessä formularadat ja siirtyvänsä eläkkeelle. Kaksinkertainen mestari Alonso nostettiin heti ykkössuosikiksi talliin. Alonso kertoo, että hänellä riittää yhä ajohaluja. Hän palasi F1-radoille kaudella 2021 kahden vuoden tauon jälkeen.

”Aston Martin satsaa energiaa ja sitoutumista voittamiseen ja siksi talli on yksi jännittävimmistä sarjassa tänä päivänä. Minulla on vielä nälkää ja intoa ajaa kärkisijoista”, Alonso toteaa tallin tiedotteessa.

Alonso on urallaan voittanut 32 GP:tä ja ollut palkintopallilla 98 kertaa. Viimeinen voitto on kaudelta 2013 Espanjan GP:ssä. Tällä kaudella Alonso on MM-sarjassa kymmenentenä. Sunnuntain Unkarin GP:ssä hän ajoi kahdeksanneksi.