TILANNEHUONE

Ampumahiihdon naisten pikamatkan voitto Norjaan

11.02.2022 12:04

Ampumahiihdon naisten pikamatkan voitto Norjaan

Marte Röiseland ampui puhtaasti ja hiihti vauhdikkaasti voittoon pikamatkalla.@AOP

Peking 2022

Ennakkosuosikki Norjan Marte Röiseland voitti naisten ampumahiihdon 7,5 kilometrin pikamatkalla olympiakultaa. Hän voitti ajalla 20.44,3. Röiseland lähti vauhdikkaasti matkalle, ampui makuupaikalla puhtaasti ja jatkoi sen jälkeen edelleen hyvää hiihtovauhtia. Voiton takuuna oli pystypaikan nopea ja puhdas ammunta. Hopeaa matkalla otti Ruotsin Elvira Öberg, joka onnistui ammunnassa. Molemmilta paikoilta tuli puhtaat taulut. Hän jäi voittajalle ajassa +30.9 sekuntia. Pronssille hiihti Italian Dorothea Wierer, myös puhtaalla ammunnalla. Hän jäi kärjelle +37.2.

Paras suomalainen oli  Mari Eder, joka oli kisan 28:s. Hän jäi kärjelle 1.55,5. Ederin makuupaikan ammuta sujui puhtaasti. Pystypaikalla hän ei onnistunut, kaksi hutia poiki kaksi sakkokierrosta.

”Tuuli oli tyyntynyt. Niistä makuun osumista olen ylpeä. Pysty olisi ollu otettavissa, pieniä virheitä siinä tuli. Harmittaa. Viimeinen hiihtokierros oli vahvin, olin noin 13:s hiihdossa. Voittaja oli todella ylivoimainen, hattua täytyy nostaa”, Eder totesi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

Suvi Minkkinen ampui kisassa yhden ohi ja oli kisan 51:s. Nastassia Kinnunen oli kisan 75:s. Hän ampui kolme hutia ja jäi Erika Jänkä ampui ainoana suomalaisena täysin puhtaasti. Hän oli kisan 73:s.

Naisten ampumahiihdossa on sunnuntaina vuorossa takaa-ajokisa. Siihen pääsee mukaan 60 pikakilpailun parasta. Suomea edustavat siis Mari Eder ja Suvi Minkkinen.