Anaheim jyräsi Detroitissa – Husso loukkaantui

19.12.2023 07:15

Detroit Red Wingsillä oli värikäs ottelu Anaheim Ducksia vastaan hyvässä ja pahassa. Isäntäjoukkue Red Wings menetti ensimmäisen erän lopulla ykkösmaalivahtinsa Ville Husson, joka loukkaantui ja hänet talutettiin pois kaukalosta. Ottelun torjui loppuun James Reimer. Hussolla ilmoitettiin olevan ylävartalovamman. Ennen loukkaantumistaan hän oli päästänyt kaksi maalia ja torjunut 6 kiekkoa.

Joukkue sai sen sijaan kokoonpanoonsa takaisin kapteeninsa Dylan Larkinin. Hyökkääjä oli sivussa yhdeksän päivää ja neljä matsia kaaduttuaan tiedottomana jään pintaan ottelussa Ottawaa vastaan. Larkin kakkossyötti ottelussa yhden maalin.

25-vuotis synttäriään jäällä viettänyt Alex DeBrincat ohitti ottelussa 400 tehopinnan rajan. Hän teki Detroitin kolmannen erän takaa-ajossa kaksi maalia. Syöttöpinnoja niistä keräsivät Shayne Gostisbehere, Patrick Kane ja Larkin. Gostisbeheren ja Kanen tehot olivat ottelussa 0+2.

Detroit kuitenkin hävisi kotonaan Anaheimin tehtyä neljä maalia jo ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä. Urho Vaakanainen oli syöttämässä Troy Terryn 4–0-osumaa kakkoserässä. Ducks voitti ottelun lukemin 4–3 (3–0,1–1,0–2). Ducksin Adam Henrique oli taas liekeissä hän teki tehot 1+1 ja sai illan parhaan tittelin.

Detroit on kolmen ottelun tappioputkessa, Anaheim on voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

Ducks-vahti Lukas Dostal onnistui melkein maalinteossa….